DOKTOR POSTAO VEGAN NA MESEC DANA, PA OBJAVIO REZULTATE: Evo kakve je PROMENE imao u organizmu i šta mu je bilo NAJTEŽE (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

IZAZOV

DOKTOR POSTAO VEGAN NA MESEC DANA, PA OBJAVIO REZULTATE: Evo kakve je PROMENE imao u organizmu i šta mu je bilo NAJTEŽE (VIDEO)

Zanimljivosti -

Počeo je veganski januar. Reč je o izazovu koji, kao i suvi januar, postoji godinama, a popularizovala ga je neprofitna organizacija Veganuary, koja ohrabruje ljude da postanu vegani na mesec dana i duže.

A kako bi otkrio ima li smisla odricati se životinjskih proizvoda na 30 dana, doktor Mihail Varšavski proveo je taj izazov. Na samom početku pojašnjava da "veganska ishrana može biti hranljiva i zdrava, ali mora biti uravnotežena".

"Ako sledite uobičajenu zapadnjačku ishranu i pređete ne veganstvo, videćete poboljšanje kod hroničnih bolesti poput dijabetesa, bolesti srca, moždanog udara, u nekim slučajevima ćete čak i produžiti život", rekao je.

doktor Majk
foto: Printscreen YouTube

Što se samog izazova tiče, doktor Majk se odmah na početku susreo s prvom preprekom - dovoljnim unosom kalorija.

"Moram da budem iskren, nisam imao previše apetita. Nisam obožavatelj jedenja samo povrća, pirinča i mahunarki, pa nisam stavljao na tanjir ogromne porcije. I zbog toga nisam unosio dovoljno kalorija", dodao je, te pojasnio da za to delimično krivi samog sebe jer se nije dovoljno dobro pripremio.

Sledeća prepreka? Nadutost i gasovi.

"To je baš neprijatno. A osećao sam i umor pri donošenju odluka. Izgubio sam i želju za odlaskom u teretanu i došao u iskušenje više puta. Odjednom je bilo toliko hrane koju sam hteo da jedem. Ali najteži je bio pritisak prijatelja koji nisu bili srećni što moraju da planiraju gde ćemo na ručak i istražuju postoje li u određenim restoranima veganske opcije ili ne", kaže.

33-godišnji lekar primetio je i neke pozitivne strane. Nije smanjio mišićnu masu i ređe je osećao padove energije, a skinuo je i nešto više od kilograma. Ipak, ne misli tako uskoro da počne da jede isključivo namirnice biljnog porekla.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

03:25

OVAJ IZAZOV IH JE POTPUNO ZATEKAO! Miljan Prljeta i Nežni neizbežni imalu su samo 2 minuta da naprave NAJBOLJI REZULTAT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track