DIGLA SAM KREDIT ZA KUMU DA REŠI DUGOVE, A NAKON PRVE RATE SE VIŠE NIJE JAVILA: Srbi otkrili kako su im ZAUVEK pukla kumstva
Foto: Shutterstock

strašno

DIGLA SAM KREDIT ZA KUMU DA REŠI DUGOVE, A NAKON PRVE RATE SE VIŠE NIJE JAVILA: Srbi otkrili kako su im ZAUVEK pukla kumstva

Zanimljivosti -

Stara srpska izreka glasi "Kum nije dugme", što se u nekim slučajevima ispostavi kao netačno. Ima onih koji poštuju kumstvo, ali sve ćešće se čuju priče, naročito po društvenim mrežama jer one dođu kao neka vrsta ispovedaonica da je kum "zavrnuo" kuma ili kumu i to najćešće zbog novca.

Korisnica Tvitera, pod imenom Mara je podelila svoju priču, aonda su se drugi nadovezali sa svojim pričama.

- Drugarica pozajmila kumovima 500evra, evo ima već više od godine. Kumovi 15og prave detetu prvi rođ i svadbu nisu je zvali na veselje. Ljudi su definitivno g**na! - piše ona.

kumovi, tviter, novac
foto: Printscreen/Tviter

Druga korisnica je imala još goru priču.

- Ja mojoj kumi digla kredit 3000 evra da reši neke dugove, trebala da plaća ratu. Nakon prve rate se nije javila. Ja otplatila kredit i izgubila kumu. Pare ne pozajmljujem više nikome nikada. Onoliko koliko mogu da halalim toliko i dam - a onda su se drugi korisnici nadovezali.

"Auuu, strašno", a ona je nastavila priču: "Odvartno, na kraju kada se sretnemo, ona deluje da je ljuta na mene, pakao".

- To mi je već hit, tako bude na kraju - pisala je druga.

Što se prvog tvita tiče, mnogi su bili iznervirani ponašenjem kume i rekli da to nije pravo kumstvo.

- Ali je izabrala prave kumove svaka joj čast.I samo da ti kažem ako hoćeš nekog da “otkacis”ništa lakše samo mu pozajmi neku sicu do 100€.I nećeš vise da ga vidiš stalno će te izbegavati.Pozdrav i pamet u glavu da ne prodjes kao drugarica.Dobro veće - pisao je Tviteraš.

kumovi, tviter, novac
foto: Printscreen/Tviter

- Meni lik dođe 400e vec 5 godina i kaze nemam da ti vratim još uvek, al me zvao za kuma - smejao se drugi.

- Treba da ode sutradan na kafu. Odnese bombonjeru i traži svoje pare. Dok ne potroše novčane poklone -

- Da sam na mestu kuma doneo bih praznu kovertu papir i napisao na papiru 200€ vam je ovo a 300 mi dođete :)

- Prvo, nema ljudi, tek među hiljadu ako nađeš jednog-dva! Drugo, dug je zao drug jer psihološki, naročito u bedi i siromaštvu ekonomskom, utiče na suženje razuma i razumevanja...

Mnogi su bili opravdano ljuti, neki su se šalili, ali je činjenica da novac može da naruši mnoge stvari.

Bilo kako bilo, osim srpske postoji i jedna stara jevrejska poslovica, koja glasi: ako nekome pozajmiš novac i tog nekoga više nikada ne vidiš u životu, računaj da je to pametno potrošen novac".

Da li ste vi imali slične situacije sa kum ovima?

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

02:27

KAKAV PEH! Mladina kuma i mledoženjin kum ŠVALERISALI SE NASRED SVADBE! Dohvatili se u KECU, pa GOLI završili MEĐU SVATOVIMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track