NEĆETE VEROVATI ZAŠTO VAM STJUARDESE TRAŽE DA SPUSTITE ZAVESE U AVIONU: Kristina raskrinkala koleginice i svi U ŠOKU! (VIDEO)
Foto: Printscreen

NEVEROVATNO

NEĆETE VEROVATI ZAŠTO VAM STJUARDESE TRAŽE DA SPUSTITE ZAVESE U AVIONU: Kristina raskrinkala koleginice i svi U ŠOKU! (VIDEO)

Zanimljivosti -

Bivša stjuardesa Kristina Grabež stekla je ogromnu popularnost na društvenim mrežama jer često razotkriva istinu o ovom poslu - govori o svim prednostima i manama, zabludama, šta se radi u kriznim situacijama i kako izgledaju brojni trikovi kojima se stjuardese i piloti služe.

Jedan od njih krije se u zavesicama na prozorima aviona. Koliko puta ste u toku leta bili zamoljeni da ih spustite? Možda ste smatrali da je to pravilo koje utiče na sam kvalitet leta, a istina je potpuno drugačija! Kristina je na svom TikTok profilu otkrila da se ovo radi kada stjuardese nisu raspoložene da rade.

- Da li ste znali da kada vam stjuardese tokom leta traže da spustite zavesice prozora, to može da bude zbog toga što im se tog dana ne radi? Kada su sve zavesice u avionu spuštene i kabina je mračna, putnici su manje aktivni i više im se spava, što automatski znači da će stjuardese imati manje posla - rekla je Kristina i otkrila još jednu stavku koja vas "tera" na spavanje.

- Trik kojim se neke avio kompanije služe jeste da povećaju temperaturu u kabini jer što je toplija, to su putnici više pospani. Naravno, ne zaboravite da ih podignete prilikom poletanja i sletanja jer je neophodno da putnici i stjuardese imaju uvid u spoljašnje uslove tokom kritičnih faza leta - objasnila je Kristina.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

02:13

TO JE LOKAL PATRIOTA! Svetlana je penzionisana stjuardesa, ceo svet je proputovala, ali kaže da je najlepše u BLOKOVIMA NA NBG!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track