OPANKOM PREKO VRAČARA ZA KOSOVO I METOHIJU! Folkloraši koncertom pomogli narodnoj kuhinji!
Foto: KUD Šiljkan

humanost na delu

OPANKOM PREKO VRAČARA ZA KOSOVO I METOHIJU! Folkloraši koncertom pomogli narodnoj kuhinji!

Zanimljivosti -

Proteklog vikenda u prepunoj sali Ustanove kulture "Božidarac" Udruženje za očuvanje srpske tradicije i kulture "Šiljkan" tradicionalno je organizovao humanitarni folklorni koncert za pomoć narodnoj kuhinji "Majka devet Jugovića" koja radi pri Eparhiji raško-prizrenskoj.

KUD Šiljkan
foto: KUD Šiljkan

U dupke punoj sali smenjivali su se mali i veliki folkloraši i to pored ansambla domacina FA "Šiljkan" i KUD "Nikola Tesla" GSP Beograd, KUD "Tradicija", KUD "Dimitrije Tucović", KUD "Ripanj", KUD "Božur" i KUD "Radost".

KUD Šiljkan
foto: KUD Šiljkan

- U godini kada obeležavamo šest godina postojanja našeg Udruženja mi i ovog februara mislimo na naše prijatelje u narodnoj kuhinji na KiM koji svojim radom pomažu sugrađanima kako bi imali svakodnevno obroke. Naše malo njima sigurno znači mnogo i zato se i ovim putem zahvaljujem svima na podršci od samih učesnika preko Ustanove kulture "Božidarac" kao i Gradske Opštine Vračar koji uvek nesebično podržavaju naš rad - istakao je Milenko Kuzmanović, predsednik Udruženja Šiljkan i dodao da pored svrhe samog koncerta svi zajedno šalju snažnu poruku: " Kosovo je srce Srbije".

Kurir.rs

Bonus video:

00:36

NAUČIO SAM DA ŽIVIM SA 50 DINARA! Glumac Ljubomir Bandović brutalno iskren u Sceniranju večeras od 20 časova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track