AMERIKANAC SPREMAO MUSAKU I KARAĐORĐEVU, PA POTEZOM "UVREDIO" SRPSKE DOMAĆINE: Da li je ovo stvarno FATALNA GREŠKA? (VIDEO)
Foto: Instagram/ justus_reid

VOLI SRPSKU KULTURU

AMERIKANAC SPREMAO MUSAKU I KARAĐORĐEVU, PA POTEZOM "UVREDIO" SRPSKE DOMAĆINE: Da li je ovo stvarno FATALNA GREŠKA? (VIDEO)

Zanimljivosti -

Amerikanac Džastis Rid nedavno je na društvenim mrežama objavio proces pripreme jela koja su veoma popularna u Srbiji. On je naime kamerom zabeležio kako sprema musaku i Karađorđevu šniclu.

Ovaj momak inače na Instagramu često pokazuje i da veoma voli muziku iz naše zemlje odnosno regiona. Ljubitelj je naše javne scene, kulture, tradicije, a kako se može videti, i kulinarskih specijaliteta.

Pokazao je najpre kako priprema musaku dok su se u pozadini čuli zvuci našeg kola. Čim je objavio snimak, oglasili su se brojni ljudi iz regiona, kao i iz naše zemlje da bi pomogli: "Ne, nikako ovako, prvo luk moraš da dinstaš i malo šargarepe i mešano meso definitivno. Ide i mleko, jaja, i SAMO KROMPIR", "Uz nekoliko grešaka dobio si nesto slično, samo nastavi da se trudiš bravo", neki su od komentara ispod snimka na kome se vidi kako za pripremu musake koristi i plavi patlidžan.

Govore mu i da u musaku nikako ne ide bešamel sos, kao i da je zapravo spremio grčku musaku, a ne onu koja se jede u Srbiji. Sa druge strane, strancima se dopalo ovo jelo.

Prema komentarima korisnika društvene mreže, grešio je i u pripremi Karađorđeve šnicle, a najviše mu "zameraju" što je kajmak zamenio sirom. Poručuju mu da prvo ovo jelo proba u restoranu u Beogradu, pa će mu priprema biti lakša.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

00:54

Danas će za vas specijalitete pripremati porodica Davidović iz Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track