OVO JE NAJSKUPLJE VERENIČKO PRSTENJE SVIH VREMENA: Jedna poznata dama ga je nosila samo 2 puta, po drugoj je DIJAMANT dobio ime!
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / AFP / Profimedia

kakve cene!

OVO JE NAJSKUPLJE VERENIČKO PRSTENJE SVIH VREMENA: Jedna poznata dama ga je nosila samo 2 puta, po drugoj je DIJAMANT dobio ime!

Zanimljivosti -

Verenički prsten nije samo simbol obećanja i ljubavi već i bogatstva. Što veći kamen, to veća ljubav, bar što se bogatih i slavnih osoba tiče. Merilin Monro je davno otpevala da su dijamanti devojčini najbolji prijatelji, mnogi muškarci su pratili upravo tu filozofiju, pa tako većina vereničkog prstenja ima dijamant.

Ovo je najskuplje vereničko prstenje na svetu i nosile su ga neke veoma poznate dame.

Verenički Prsten
foto: Printscreen/Facebook

Grejs Keli bila je jedna od prvih glumica koje su se udale za pripadnika kraljevske porodice. Venčavši se za princa od Monaka, Ranijea III, dobila je prsten koji je zaista savršen za jednu princezu. U to vreme, tačnije 1956. godine kada se glumica udala za princa, njegova cena je bila procenjena na 4.060.000 dolara, a danas bi prsten koštao vrtoglavih 44.300.000 dolara. Prsten sa pravouganim dijamantom zaobljenih uglova od 10.47 karata je napravio čuvenib Kartije, a upravo taj oblik je postao popularan među poznatim ličnostima.

Simbolična priča o nakitu, dragom kamenju, dijamantima, odnosno prstenju je i lajtmotiv hit serije "Prsten sudbine", koja se emituje na Kurir televiziji.

Reč je o drami koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a publiku konstatno uvlači u svet intriga, zapleta i konstatne borbe dobra i zla. Užasna saobraćajna nesreća dve sestre ostavlja u komi i s teškim povredama lica. Jedini način da ih raspoznaju jeste prsten koji Anja nosi na ruci, ali u trenutku nesreće Jana je nosila sestrin prsten. Kad se probudi iz kome, Jana odlučuje da prisvoji sestrin identitet i život. Da li se Jana usrećila ili je glavom platila krađu sestrinog identiteta gledajte radnim danima u 15 i u 22 časa na Kurir televiziji!

Prsten sudbine
foto: Kurir televizija

Žaklina Kenedi Onazis se našla na drugom mestu zbog svoje druge veridbe, odnosno prstena koji je dobila odbogatog brodovlasnika, Grka Aristotela Onazisa. Prsten je kupljen kod Harija Vestona za 2.600.000 dolara 1968. godine, a ta cena bi ovih dana bila neverovatnih 22.170.000 dolara.

Prsten Maraje Keri je koštao 10.000.000 dolara i nosila ga je dugo posle raskida, a kažu da ga je prodala los anđeleskom zlataru 2018. godine za 2.100.000 dolara.

Ruska teniserka Ana Kurnjikova je dobila verenički prsten od Enrikea Iglesijasa koji je 2004. godine koštao 5.400.000 dolara, a sada se procenjuje da vredi čak 8.400.000 dolara.

Elizabet Tejlor, Kim Kardašijan
foto: SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM / Backgrid UK / Profimedia

Ričard Barton zaprosio je Elizabet Tejlor komadom nakita vrednim 8.8 miliona dolara.

Legendarna Elizabet Tejlor volela je nakit i muškarce više od svega, a ovaj kamenčić je bio od samo 33,19 karata.

Prvobitan naziv Krupp dijamant, promenio je ime u "Elizabet Tejlor dijamant" kada ga je glumica dobila.

Džej Zi koji je svojoj dragoj Bijonse poklonio prsten od 24 karata sa velikim dijamantom koji je vredeo 5.000.000 dolara (sada oko 6.890.000 dolara) 2008. godine.

Paris Hilton je neko vreme bila je verena za Parisa Latsa. Hiltonova je često govorila da je ruka boli od velikog dijamanta, koji je koštao 4.7 miliona dolara te davne 2005. godine. Sada je cena 7.100.000 dolara.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:56

ZALOŽILA VERENIČKI PRSTEN DA BI UĆUTKALA BIVŠEG DEČKA! Ja ne prestaje da šokira svojim odlukama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track