KAKO JE GRAĐEVINSKI RADNIK POSTAO LEGENDA SRPSKIH KVIZOVA: Ovo je NAJVEĆA NAGRADA koju je Krnač osvojio, a evo šta radi s novcem
Foto: Printscreen/Instagram

CELA SRBIJA STALA UZ NJEGA

KAKO JE GRAĐEVINSKI RADNIK POSTAO LEGENDA SRPSKIH KVIZOVA: Ovo je NAJVEĆA NAGRADA koju je Krnač osvojio, a evo šta radi s novcem

Zanimljivosti -

Vladimir Krnač čovek je o kome bruji region nakon što je nepravedno od strane protivničkih igrača izbačen u kvizu "Najslabija karika" iako nije imao nijedan netačan odgovor.

Iako su mnogi možda tek sada upoznali ovog gospodina, Vladimir Krnač je dobro poznato lice onima koji prate kvizove, s obzirom na to da kad je učešće u kvizovima ima "staž" duži od dve decenije.

Krnač je bio pasionirani gledalac kvizova kada je pre više od 20 godina odlučio da se prijavi na kviz "Sam protiv svih". Tada je osvojio 140.000 dinara i nastavio da se takmiči i to, kako kaže, više zbog takmičarskog duha nego novca.

Vladimira Krnača iz Bačkog Petrovca ljubitelji kvizova znaju kao skromnog čoveka koji pobeđuje u gotovo svakoj igri koje se dohvati.

Vladimir Krnač
foto: Printscreen/Instagram

Krnač, inače bravar po zanimanju, radi na građevini i tako prehranjuje četvoro dece, a uz sve to je i veliki humanitarac, te je dobrovoljno dao krv čak 106 puta. Novčane nagrade iz kvizova, kako kaže, čuva za stare dane...

Učestvovao je u "Slagalici", "Visokom naponu", "Najslabijoj karici", "Dva miliona"...

Prvi kviz u kome je Krnač učestvovao je "Sam protiv svih". Kako kaže, tada je počelo zlatno doba kvizova, a najpopularniji je bio "Milioner", u kojem, nažalost, nije učestvovao. Prvi kviz mu je ubrzo otvorio vrata učešća ka emisijama sličnog tipa, a kako sam tvrdi, njegov afinitet da se zanima za naizgled beznačajne podatke, one za koje mislite da vam u životu nikad neće zatrebati, doneo mu je dosta novca.

Vladimir Krnač, Najslabija karika
foto: Printscreen YouTube

- Posle prvog i drugog kviza ljudi vas primete, pa onda i sami zovu. Kako su novčane nagrade dolazile, tako sam se sve više i trudio. I dalje učim iz papirnih enciklopedija, ali priznajem da je Vikipedija danas majka znanja - izjavio je on svojevremeno.

Najveću novčanu nagradu, od 700.000 dinara, osvojio je u kvizu "Supergenije", pre 11 godina. Kao i ostale, i ov nagradu je ostavio za "crne dane".

- S obzirom da sam građevinski radnik, računam da će mi pare dobro doći kad budem u penziji - rekao je svojevremeno Krnač.

- Bilo je tu raznih kvizova, ali u "Slagalici" sam uvek imao uspeh. Osećam se kao kod svoje kuće kad tamo dođem. Nisam loš enigmatičar, ali suvo znanje je moj fah - rekao je.

Danas mu, kako je rekao, učenje ide teže nego pre dvadesetak godina, kada je počeo da se takmiči.

Vladimir Krnač
foto: Printscreen/Instagram

- Vreme za učenje još i nađem, ali jako teško pamtim u ovim godinama. Jedan podatak memorišem, dva ispustim. Ali pratim kvizove i uspevam da uhvatim srž, vidim koje oblasti se traže - priča Krnač.

Po obrazovanju je bravar i samouki građevinac. Šira javnost ga zna i po nadimku "hodajuća enciklopedija". Ipak, da nije građevine, kaže da bi teško preživeo sa velikom porodicom i dok radi teške poslove, u glavi slaže različite podatke u stotine "foldera" koje ima. Zašto radi na građevini je, kaže, jedno od pitanja na koje najčešće odgovara i obično šalom:

- Još me nisu zvali da budem finasijski direktor.

- Građevinci sve uvek okreću na šalu, pa tako i moje kolege moja takmičenja. Sa druge strane kvizaši ne mogu da se načude da sam građevinac. Obično ponove pitanje "ti stvarno radiš na građevini?" A šta ću kad nema ništa drugo, nemam formalno obrazovanje, nisam imao dovoljno istrajnosti. Posle srednje škole upisao sam fakultet, mašinstvo, ali sam otišao u vojsku. Godinu dana bez knjige i ponuda za posao je dovela do toga da se na fakultetu zadržim cele dve nedelje - objašnjava Krnač.

Vladimir Krnač, Najslabija Karika
foto: Promo

Najveći navijači, ali i kritičari su mu članovi porodice, sinovi Vladimir, Branislav i ćerke Kristina i Marina. Za suprugu Senku u šali kaže da je "supervizor".

- Njima je to već odavno normalno, samo konstatuju "opet si bio na kvizu". Kad uhvatim vremena odem na sad popularne pab kvizove i mogu vam reći da ima mnogo mladih koji su dobro ispekli zanat - izjavio je jednom prilikom Vladimir Krnač.

Podsetimo, Vladimiru Krnaču se u poslednjoj epizodi kviza "Najslabija karika" dogodila nepravda pred samu finalnu rundu, kada su u igri ostala tri takmičara.

Nasuprot njemu, Jugoslav i Miljan su davali pogrešne odgovore, ali to im nije smetalo da na kraju na tabli napišu da izbacuju najjaču kariku. Kada je video table, voditelj Nikola Kojo je, vidno razočaran, upitao takmičare "da li ih je sramota" i objasnio im da "postoji nešto što se zove viteštvo".

Kojo se potom obratio Vladimiru i poručio mu "da ga je sramota što mora da kaže da je on najslabija karika".

Kako je Krnač istakao da mu je neostvarena životna želja da otputuje u Egipat, TV Prva je nakon njegovog učešća u kvizu odlučila da mu tu želju ispuni.

(Kurir.rs)

Bonus video:

29:59

KVIZ-S05-EP23

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track