KOJE SU OSOBINE NAJVEĆIH MANIPULATORA? Ovakve osobe su spremne na SVE, a evo pod kakvim MASKAMA se skrivaju!
Foto: Profimedia

budite oprezni

KOJE SU OSOBINE NAJVEĆIH MANIPULATORA? Ovakve osobe su spremne na SVE, a evo pod kakvim MASKAMA se skrivaju!

Zanimljivosti -

Manipulacija je proces kontrole nečijeg ponašanja, misli ili emocija u cilju postizanja ličnih ciljeva.

Iako se često povezuje sa negativnim konotacijama, manipulacija takođe može biti korisna u nekim situacijama, kao što je pregovaranje ili ubeđivanje nekoga da prihvati određenu ideju.

Posao, Manipulacija, Marioneta
foto: Profimedia

Međutim, postoje ljudi koji su manipulativni do krajnosti i koriste svoje veštine da kontrolišu druge ljude i koriste ih u svoju korist. Ovo su neke od karakteristika najvećih manipulatora:

1.Empatija

Manipulatori često imaju visok nivo empatije i mogu brzo da procene šta osoba želi ili koja je njena najslabija tačka. Koristeći ovo znanje, manipulatori mogu uspešno da izvršavaju svoje planove i kontrolišu druge.

Uspeh, Zadovoljna, Srećna
foto: Shutterstock

2. Harizma

Manipulatori su često izuzetno harizmatični i sposobni da zadobiju poverenje drugih ljudi. To im omogućava da stvore snažnu emocionalnu vezu sa ljudima, što ih čini ranjivijim na manipulaciju.

Hangar, devojka, žena, šešir
foto: Profimedia

3. Varljiv stav

Manipulatori često imaju tendenciju da lažu i obmanjuju. Oni su veoma vešti da svoje laži prodaju kao istinu drugima, često koristeći sofisticirane obmane.

4. Kontrola

Manipulatori često veoma kontrolišu i dominiraju. Vole da budu u centru pažnje i da kontrolišu situaciju, što im omogućava da manipulišu ljudima u svoju korist.

Posao, Manipulacija, Marioneta
foto: Profimedia

5. Samopouzdanje

Manipulatori su često veoma samouvereni i sposobni da ubede druge da su oni jedina osoba koja zna kako da reši određeni problem ili situaciju. Ovo im omogućava da steknu kontrolu nad drugim ljudima i uspešno manipulišu njima.

(Kurir.rs/ Informer)

Bonus video:

02:14

KONTROLA I PROCEDURA PREVOZA OPASNIH MATERIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track