OVA BAKA IMA 105 GODINA, A RADILA JE KAO RATNA SESTRA: Imala dosta STRESOVA, a njena tajna DUGOVEČNOSTI će vas ŠOKIRATI
Foto: Printscreen/Twiter

neverovatno

OVA BAKA IMA 105 GODINA, A RADILA JE KAO RATNA SESTRA: Imala dosta STRESOVA, a njena tajna DUGOVEČNOSTI će vas ŠOKIRATI

Zanimljivosti -

Jedna 105-godišnja žena otkrila je tajnu svoje dugovečnosti – i mnoge će vas šokirati. Rođena 1913. Brenda Ozborn je proživela oba svetska rata i uzela je samo jedan dan odmora u svojoj 33-godišnjoj karijeri medicinske sestre. Brenda Ozborn proslavila je svoj 105. rođendan i kaže da je ovo njena tajna dugovečnosti...

Brenda je rođena u Mensfildu u Notingemu i živela je u svom domu u kom je odrasla, i to neverovatne 93 godine pre nego što se prošle godine preselila u starački dom. Ali ona tvrdi da nikada ne bi stigla ovde gde je sada da je imala muža.

- Svoje dobro zdravlje bih pripisala napornom radu i izbegavanju muškaraca, rekla je Brenda. Volela sam da slavim rođendan iako sam bila razočarana što kraljica nije došla. Primila sam pismo od nje, ali sam mislila da je pojavljivanje najmanje što može da uradi.

Brenda je išla u školu Carter Lane, a zatim u gimnaziju kraljice Elizabete i volela je da se odmara u svom karavanu u Ingoldmelsu.

Prvi put je počela da radi u bolnici Viktorija 1940. godine, lečeći ranjene veterane iz Denkerka. Postala je pomoćna medicinska sestra 1946. godine, a zatim viša medicinska sestra 1953. godine. Ona sada živi u staračkom domu Brukholm Kroft u Haslandu gde je žurkom nazdravila svom 105. rođendanu, a Brendina pra-nećakinja je ispričala o tom događaju sledeće:

- Brendi je to bio divan dan za proslavu sa svim svojim najbližima. Dom za stare se baš potrudio, dobro su sve isplanirali i organizovali tako da ovaj rođendan bude poseban. Moja tetka koja živi više od jednog veka me nije iznenadila jer je uvek bila žestoko nezavisna. Ona se tek prošle godine preselila u starački dom i šali se da je njena tajna dugog života izbegavanje muškaraca – jer oni nisu vredni muke.

Brendina porodica, uključujući dve pranećakinje, prisustvovala je njenom velikom danu u subotu, 4. septembra.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

02:50

UPLAŠIO SAM SE ZA SESTRU, BAKA I TATA SU ZAVRŠILI SA OPEKOTINAMA U BOLNICI Marko u suzama posle požara u kojem je ostao bez kuće

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track