SILOVAO JE DECU, USTAJALE SMO U 5 UJUTRU I PRALE STOTINU TANJIRA: Ćerka vođe KULTA otkrila UZNEMIRUJUĆE detalje o svom odrastanju
Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

jeziva ispovest

SILOVAO JE DECU, USTAJALE SMO U 5 UJUTRU I PRALE STOTINU TANJIRA: Ćerka vođe KULTA otkrila UZNEMIRUJUĆE detalje o svom odrastanju

Zanimljivosti -

Voren Džefs, tadašnji predsednik Fundamentalističke crkve Isusa Hrista, svetaca poslednjih dana (FLDS), najveće mormonske denominacije, stavljen je na FBI-jevu listu 10 najtraženijih. Prvobitno je optužen za seksualno zlostavljanje dve devojčice od 12 i 15 godina. Međutim, tokom istrage ispostavilo se da ima više žrtava, a uz to, koristeći naivnost članova sekte, Džef je nagomilao bogatstvo procenjeno na 100 miliona dolara.

On je 2008. godine osuđen na doživotni zatvor. Međutim, prema dokumentarcu Voren Džefs: Prorok zla, čovek je nastavio da vodi kult iz zatvora dugi niz godina. Na primer, 2012. godine odredio je 15 muškaraca sa kojima su njegove žene smele da imaju seks. Na ovaj način je želeo da obezbedi čistotu narednih generacija.

Viki Tompson se udala za Vorena Džefsa kada je imala 19 godina. Njena ćerka Sara Džefs (sada Tompson) rođena je 2003. godine, samo tri godine pre nego što je Džefs uhapšen. Međutim, zajedno sa majkom i starijim bratom Vendelom, oni su do 2012. bili deo njegove „porodice” od 132.

Sara se seća kako je prva polovina njenog života bila nadrealna. Svakog dana je ustajala u 5 ujutro da nahrani krave i kokoške, a zatim išla da se moli. Sara je, zajedno sa drugim devojkama, bila odgovorna, između ostalih, za održavanje kuhinje urednom. Kako je rekla na svom Jutjub kanalu, trebalo je mnogo sati da se operu 132 tanjira.

Takođe je objasnila da je, prema Džefsu i drugim članovima kulta, punoletstvo bilo samo 12 godina . Zato je Sari od rođenja rečeno da će se udati sa 12 godina.

„Sve devojke su se od malih nogu spremale za brak“, priznala je Sara.

Srećom, Sarina mama je odlučila da pobegne sa teksaškog ranča gde se nalazila Džefsova vila. Ona i njena deca preselili su se u Jutu, gde je živela sa drugim članovima FLDS-a koji su se oslobodili uticaja tlačitelja. Kada je Sara napunila 15 godina, Viki je priznala svojoj ćerki da njen otac nije bio ni prorok ni bog.

"Ceo život su te lagali. Tvoj otac je kriminalac", rekla joj je majka.

Sara i Vendel su počeli da žive među nejevrejima, kako mormoni nazivaju ne-mormone.

„Bila sam uzbuđena, ali i prestravljena. Nisam mogla normalno da pričam“, priseća se Sara. „Doživela sam veliki šok u javnoj školi. Momci su išli ruku pod ruku sa devojkama i niko na njih nije obraćao pažnju. Takođe sam imala problem na časovima koje su vodili muškarci. Učili su me da ćutim i ne gledam ih u oči. I ovde se od mene očekivalo nešto sasvim drugo".

Sara svoju slobodu duguje samo svojoj majci. Viki je Džefsu zabranila kontakt sa decom, potom se udala za policajca Arona Tompsona, koji je godinama bio zatvorski čuvar, gde „prorok zla” služi kaznu.

Sara je brzo uzela prezime svog očuha da bi zatvorila to užasno poglavlje. Prema pisanju Njujork posta, njen brat je takođe promenio prezime.

(Kurir.rs/ Naj žena)

Bonus video:

08:41

OVA SEKTA VRŠI ISTERIVANJE ĐAVOLA Mijaljević ispričao JEZIVE DETALJE egzorcizma u Srbiji: Prijatelj demona ne isteruje DEMONA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track