OVA BILJKA ZAISTA PRIJA LJUDSKOM ORGANIZMU! Travar otkrio: Najbolje da se koristi u čaju, poznato je da luči HORMON SREĆE
Foto: Kurir TV

KURIR TV

OVA BILJKA ZAISTA PRIJA LJUDSKOM ORGANIZMU! Travar otkrio: Najbolje da se koristi u čaju, poznato je da luči HORMON SREĆE

Zanimljivosti -

Često govorimo o statistikama, prema kojima se Srbija nalazi na vrlo neslavnoj poziciji - a reč je o broju popijenih antidepresiva po glavi stanovnika. Naime, prema brojkama Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, građani Srbije su tokom prošle godine popili ukupno 7,34 miliona pakovanja lekova za umirenje i antidepresiva.

Čini se da smo kao nacija postali zavisni od lekova za smirenje. Ipak, malo ko se seti da pre nego što posegnemo za lekom, spas možemo da nađemo u prirodi. Koje lekovite biljke možemo da koristimo kao prirodne antidepresive, kako bismo poboljšali raspoloženje, danas pitamo travara Marka Stevanovića.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Kantarion je samonikla i lekovita bilja. Kantarion je jedno od najjačih biljaka i ima slično dejtvo kao antidepresivi. Ona je jedna najjačih biljaka za smirenja. Kantarion raste na livadama i treba ga brati na ekološko čistim mestima. Njeno vreme cvetanja je od maja do septembra. Koristi se sve osim korena sa tim što mora da se koristi nož jer ima izrazito jako korenje. Kantarion ima tu supstancu koja se zove hipericin - započeo je travar i u nastavku pojasnio:

05:05

OVA BILJKA JE BOLJA OD ANTIDEPRESIVA! Poznati travar otkrio kako možete lečiti hemoroide, regulisati mentruaciju i mnogo drugo

- Hipericin luči hormon sreće seratonin. Zato se kantarion koristi kod blažih depresija, anksioznosti i bezvoljnosti. U zemljama severne Evrope koriste kantarion u zimskim mesecima baš protiv depresije. Najbolje da se koristi u vidu čaja. Uzme se jedna supena kašika kantariona i poklopi se sa 250 militara proključale vode i to se ostavi da odstoji 10 do 15 minuta. Posle se zasladi sa medom i tako se konzumira. Za čaj se koristi cvet i list, stabljika se ne koristi. Ono što je bitno je da kantarion ne sme da se koristi ukoliko se koriste lekovi za spuštanje krvnog pritiska ili kontraceptivne pilule. Jer je kantarion toliko jak da smanjuje njihovo dejstvo. Takođe ne treba piti više od 3 šolje dnevno čaja. Pomaže i kod regulisanja menstruacije - rekao je Stefanović, nakon čega se dotakao i kantarionovog ulja koje se koristi za spoljašnju upotrebu:

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Kantarionovo ulje se koristi kod spoljašnjih problema. Kod uboda različitih insekata, modrica i posekotina. Namažete ulje na kožu i videćete kako otok opada. Takođe se koristi i kod hemoroida jer ih povlači.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track