EVO KOJA RASA PASA JE IDEALNA ZA SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK: Bigl je za Bika, za Bliznace nemački ovčar, korgi se super slaže sa njima
Foto: Pupparazzi.com.au / Alamy / Alamy / Profimedia, Shutterstock/kudla, Shutterstock, Profimedia

astro

EVO KOJA RASA PASA JE IDEALNA ZA SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK: Bigl je za Bika, za Bliznace nemački ovčar, korgi se super slaže sa njima

Zanimljivosti -

Budući vlasnici pasa uzimaju u obzir mnoge činioce pre nego što se odluče za pasminu psa. Ako se ipak i nakon pomnog istraživanja ne možete da se odlučite, možda vam astrologija može pomoći u odabiru vašeg četvoronožnog prijatelja.

horoskop
foto: koi88 / Alamy / Alamy / Profimedia

Ovan

Labrador

Ovan najbolje odgovara psu koji voli da se igra, poput labradora. Ova aktivna, otvorena pasmina ima ležeran temperament, ali treba puno vežbe za fizičku kondiciju i mentalnu stimulaciju.

labrador
foto: printscreen Facebook Ventura udruženje

Portugalski vodeni pas

Još jedan odličan pseći pratilac za Ovna je portugalski vodeni pas. Lako se dresira i uvek je željan da ugodi, ova pasmina ima svu potrebnu izdržljivost da drži korak s Ovnom visoke energije. Portugalski vodeni pas stvoren je za vodeni stil života, uzgajan da bude svestrani pomoćnik ribolovce, što ga čini idealnim izborom ako vaša takmičarska strana uključuje vodu.

Šetlandski ovčar

Šetlandski ovčar još je jedna dobra pasmina za vlasnika Ovna. Njegov brzi um, razigrana priroda i stalna opskrba energijom sigurno će držati Ovna na nogama. Osjetljiv, privržen pas po prirodi, on je usprkos tome suzdržan prema strancima, što ga čini izvrsnim psom čuvarom.

Bik

Bokser

Kao jedan od najodanijih znakova Zodijaka, Biku treba pad koji će mu uzvratiti odanost. Nežni, zaštitnički nastrojeni bokser savršen je spoj, a njegova se odanost proteže na celu porodicu. Ovo je pasmina koja vas neće izneveriti u svojoj ulozi porodičnog čuvara.

Bigl

Još jedna pasmina poznata po svojoj nepokolebljivoj odanosti je bigl. Uzgajani za lov u čoporima, biglovi vole društvo i smatraju se jednom od najboljih pasmina za decu. To znači da je to, dakle, dobar izbor za živahnu porodicu.

pas, Bigl
foto: Shutterstock/kudla

Nemačka doga

Nemačka doga je zaista kraljevska. Impozantna, a opet opuštena, ova pasmina pružiće Biku celi život nepokolebljive privrženosti.

Blizanci

Graničarski škotski ovčar

Znatiželjan i dinamičan, Blizanacu treba paa koji odražava njihovu emocionalnu inteligenciju. Graničarski škotski ovčar ispunjava sve uslove - nježan, pametan i energičan. Ova se pasmina također lako dresira i prihvatiće svaki izazov koji joj se nađe na putu.

Nemački ovčar

Još jedna pasmina ovčara, najbolji je primer samopouzdanja, inteligencije i odanosti koje zahteva vlasnik Blizanca. I baš kao Blizanac, nemački ovčar ima dve različite strane - dok njegova privrženost i ljubav ne poznaju granice prema svojoj porodici, daleko je udaljeniji od onih koje ne poznaje.

Ganter VI, pas, nemački ovčar
foto: Profimedia

Bradati škotski ovčar

Ova pasmina, poznata po svojoj znatiželji i visokom nivou energije, takođe je dobar spoj za Blizance. Uvek je spreman za novu avanturu i dovoljno je aktivan da drži korak sa svojim zaposlenim vlasnikom. To je takođe svojevoljna vrsta, ali Blizanci će uživati u drami ako vrcaju iskre.

Rak

Hrt

Rakovi od svojih romantičnih partnera zahtevaju najveću odanost i predanost, a isto očekuju i od svojih ljubimaca. Hrt ih nikada neće izneveriti. Ova nežna, plemenita pasmina uzvraća svu ljubav svom vlasniku.

Cavalier King Charles španijel

Ljupki, graciozni Cavalier King Charles španijel savršen je partner za Raka - zasigurno će rasipati svu svoju ljubav. Takođe je vrlo prilagodljiva pasmina, što znači da se uklapa u navike vlasnika, od opuštanja na sofi do aktivnijih aktivnosti.

Rotvajler

pas, rotvajler
foto: Profimedia

Rakovi takođe veliku vrednost pridaju odanosti. Iako je pasmina možda na lošem glasu, on je zapravo pun ljubavi i veoma odan. Osim toga, izvrstan je pas čuvar, što je još jedan bonus za uvek zaštitnički raspoloženog Raka.

Lav

Mastif

Lav je poznat kao jedan od najhrabrijih znakova i potreban mu je jednako hrabar i odvažan pas. Masivni, mišićavi mastif učiniće sve što je potrebno kako bi zaštitio svoju porodicu, ali ovaj moćni pas divovske pasmine takođe je prirodno poslušan i dostojanstven.

Bernardinac

'Nežni div' među pasminama, možda je fizički impozantan, ali ima ljupku, razigranu prirodu i neverovatno je strpljiv i zaštitnički nastrojen prema deci. Čak su i najmlađi članovi porodice sigurni u njegovim pozamašnim šapama.

Bernandinac, bernandinac
foto: Profimedia

Mops

Veseli, uzbudljivi mops još je jedan idealan pseći prijatelj za društvenog Lava. Uostalom, ovom zvezdanom znaku treba pas koji voli da se zabavlja jednako kao i oni. Vrlo jednostavno, mops će obožavati svog vlasnika Lava, a Lav će ga odmah zavoleti.

Devica

Sibirski haski

Vrednoj Devici treba marljivi pas, a nećete naći predaniju pasminu od sibirskog haskija. Uzgajan je kao pas za vuču tereta po smrznutom tlu, tako da će verovatno olako prihvatiti svaki posao koji vlasnik zatraži. On takođe uživa u porodičnom životu i neće imati problema da živi sa drugim psima.

Doberman

Brzi, neustrašivi doberman odličan je partner za marljivu Devicu. Od svih zadataka pasmine, onaj koji će shvatiti najozbiljnije je zaštita svoje porodice. Nijedan uljez ne može da se nada da će dostići njegovu neverovatnu brzinu.

Doberman
foto: Youtube Printscreen

Pointer

Osim što je vredna i analitična, Devica takođe može biti - ponekad iznenađujuće - osetljiva. Pas koji odražava sve te vrednosti je ova vrsta ptičara. Moćan, graciozan, brz i snažan, ima unutrašnju ranjivost s kojom će Devica moći da se poistoveti na dubokom nivou.

Vaga

Ši cu

Nežno, šarmantno štene savršen je par za miroljubivu Vagu. Ši cua "napravili" su carski uzgajivači u palati kineskog cara. To znači da je sladak i privržen, i garantovano će se prema svom vlasniku ponašati kao prema kraljevskoj porodici.

Buldog

Buldog je zapravo izuzetno miran pas, poznat po prijateljskom, ljubaznom temperamentu. Uostalom, buldog će dati sve od sebe da se sklupča u krilu svog vlasnika za malo zajedničkog maženja, bez obzira na težinu.

Buldog
foto: Printscreen

Njufaundlender

Nije ni čudo da je Newfoundland poznat i kao 'pas dadilja'. Ova pasmina jednostavno pršti od ljubavi za svakoga tko je primi u svoj dom. Za nježnu Vagu koja teži ravnoteži i harmoniji, on je savršen ljubimac.

Škorpija

Dalmatinac

Elegantni dalmatinac, sa svojom nepogrešivom pegavom dlakom, dovoljno je aktivan i otvoren da drži korak sa takmičarskim, poletnim vlasnikom Škorpijom. Zapravo, usklađivanje s njegovom izdržljivošću izazov je s kojim će se boriti čak i najsportskije Škorpije. Iako ova pasmina može biti suzdržana prema strancima, uvek je odana i puna ljubavi prema svojoj porodici.

Engleski springer španijel

Još jedna pasmina s velikom energijom i izdržljivošću je engleski springer španijel. Takođe je inteligentan, predan i dobro se može trenirati, što ga čini vrhunskim parom za zahtevnog vlasnika Škorpiju. Najsrećniji je u društvu i dobar s decom, što ga čini odličnim ljubimcem u užurbanom domaćinstvu.

Američki staford terijer

američki staford, staford, Američki staford, terijer
foto: Profimedia

Jakoj osobi treba snažan pas, a američki stafordski terijer idealan je spoj za hrabru, strastvenu Škorpiju. Nema sumnje da će dobro socijalizovani, istrenirani staford biti najverniji prijatelj Škorpiji.

Strelac

Lasa Apso

Dobro raspoloženi Strelac najbolje će pogoditi sa psićem koji pruža obilje smeha, što je zagarantovano uz nestašnog Lasa Apsa. Ova komična, hiljadu godina stara pasmina voli da bude u centru pažnje, ali uspeva da zadrži dovoljno tajanstvenosti bez obzira koliko često nastupa pred masom.

Jazavčar

Zbog otvorene ličnosti jazavčar se dobro slaže s tipično ekstrovertnim Strelcem. Možda nije napravljen za maratone, ali pristaje na sve ostale igre. Život s jazavčarem često se kreće po tankoj granici između avanture i nesmotrenosti, ali sigurno nikad nije dosadno.

Bostonski terijer

Bostonski terijer
foto: Shutterstock

Uvek željan zabave, Strelcu treba pozitivna pasmina. Bostonski terijer će garantovano nasmejati Strelca i po potrebi se prilagoditi svakoj novoj avanturi.

Jarac

Šiba Inu

Zaboravite nestašne nevaljalce za odgovornog vlasnika psa Jarca. Dovoljno je samo pouzdano štene. Šiba Inu, drevna japanska pasmina, savršen je izbor - pažljiva, prilagodljiva i dobroćudna.

Šar Pej

Pouzdan, odan, inteligentan i miran te se dobro prilagođava životu sa starijom decom. Potreban mu je asertivan, iskusan vlasnik koji će ga dresirati, a da mu ne dopusti da mu dosadi, ali to ne bi trebalo biti previše teško za praktičnog, predanog Jarca.

Belgijski ovčar

malinoa, Kobi, mali Noa
foto: Kurir

Dok mnoge pasmine dele vrednosti discipline i nezavisnosti, belgijskog ovčara je teško nadmašiti. Takođe stvorena za naporan rad i uvek 100 odsto predana, ova pasmina je još jedan savršen spoj za Jarca.

Vodolija

Pudlica

Ne dopustite da vas pahuljasta spoljašnjost pudle zavara. Ovo je jedan pametan pas. Takođe je srećan i opušten, što ga čini jednom od najboljih pasmina za izvlačenje sramežljive Vodolije iz njihove ljušture.

Havanezer

U osnovi, havanezer je Vodolija u psećem telu. Doista jedinstvena, ova pasmina je pametna, nezavisna i brižna. Ali pruža beskrajnu zabavu, koja će osvojiti srce Vodolije.

Korgi

Korgi, Corgi, pas
foto: Shutterstock

Uistinu odani pratilac, korgi voli trčati napolju. Pod uslovom da je dobro socijalizovan, takođe je odličan s decom i drugim rasama pasa. Njegovo slatko lice i velike uši čine ga istaknutim u parku, tako da je izvrstan početak razgovora za mirnog vlasnika Vodenjaka.

Ribe

Čivava

Živahno štene poput sićušne čivave pomoći će osetljivim Ribama da ne shvataju život preozbiljno. Ono što ovoj pasmini nedostaje u veličini, više nego nadoknađuje u ličnosti. Ovaj minijaturni pas definitivno ima karakter velike pasmine.

Vajmarski ptičar

Još jedan najbolji izbor za saosećajnu Ribu je ptičar. Prijateljski, elegantan i poslušan, on uživa u kvalitetnom druženju sa svojim vlasnikom. Samo imajte na umu - bez odgovarajuće vežbe i mentalne stimulacije, može postati nervozan i napet, baš kao što to može i njegov vlasnik.

Maltezer

Maltezer
foto: Shutterstock

Verovatno najmaštovitiji znak, Ribama treba jednako bistar, znatiželjan pas. Uzmite maltezera. Ova pasmina uživa u privrženosti i uvek je uzvraća i jako će se potruditi da šarmira svog vlasnika, piše Familyminded.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track