ŽENA TVRDI DA RAZGOVARA SA MRTVIMA NEKOLIKO PUTA MESEČNO: Telo se gasi, srce staje, a evo koga je sve "videla" i srela tamo
Foto: Profimedia

njoj je to realnost

ŽENA TVRDI DA RAZGOVARA SA MRTVIMA NEKOLIKO PUTA MESEČNO: Telo se gasi, srce staje, a evo koga je sve "videla" i srela tamo

Zanimljivosti -

Da li je moguće komunicirati sa mrtvima? Ovo je pitanje na koje ljudi vekovima traže odgovor, ali bezuspešno.

Međutim, komunikacija sa drugim svetom za Beverli Gilmor nije samo ideja koja se sreće u naučnofantastičnim filmovima. Za nju je, kako tvrdi, to realnost.

Kuća, Duh, Duhovi
foto: Profimedia

Ova 57-godišnjakinja, koja je zadobila traumatsku povredu mozga u dvadesetim godinama, tvrdi da je tokom vantelesnog iskustva srela, između ostalih, Volta Diznija i Isusa Hrista. Ova majka troje dece iz Birkenheda u Engleskoj kaže da je razvila "prisan odnos" sa Isusom otkako su se prvi put sreli 80-ih.

Ona kaže da takva bizarna iskustva i susrete sa mrtvima doživljava otprilike tri puta mesečno. Tvrdi da su joj lekari dijagnostikovali oštećenje svesti – termin koji se koristi za ljude u komi i vegetativnom stanju. Pacijenti sa ovim uslovima obično nisu u stanju da komuniciraju, iako to može da varira u zavisnosti od težine stanja.

"Srce staje, a telo se gasi"

Vantelesna iskustva su, međutim, poznata, ali nedovoljno shvaćena pojava. Iako se tačni uzroci mogu razlikovati, neki stručnjaci kažu da mogu biti uzrokovani poremećajima mozga, kao i traumatskim povredama mozga. Opisujući sopstvena iskustva, Beverli tvrdi da tokom njih oseća kako joj srce staje, a telo se polako gasi.

Prema njenim rečima, tada oseća da fizički napušta svoje telo, nakon čega počinje da komunicira sa preminulima. Ona je sada u razgovorima sa naučnicima iz Koma naučne grupe na Univerzitetu u Liježu u Belgiji dok radi na svom doktoratu istražujući zašto joj se to dešava.

Opisujući svoje iskustvo, Beverli, koja inače nije religiozna, kaže da je upoznala i Isusa i dodala da je sa njim razvila veoma prisan odnos. Samoproglašena spiritualistkinja takođe kaže da je imala interakcije sa Voltom Diznijem, koji je umro 1966. godine u Kaliforniji.

Klinička smrt
foto: Profimedia

- Kada sam ga srela, ispričao mi je neke priče. Bilo je to u neverovatnoj, dobro očuvanoj zgradi. Kada sam se vratila iz transa, zapisala sam njegove priče i nacrtala sve. Pokazao mi je ove likove i ja sam u jednom trenutku postala jedan od njegovih likova i proživela jednu njegovu priču. Sedela bih i slušala ga, a on bi se pojavio sa ovim likovima i rekao bi mi njihova imena i šta su radili u životu, odakle su došli i njihovo poreklo - rekla je ona.

Srela mrtve roditelje

Beverli takođe tvrdi da je tokom ovih epizoda srela svoje mrtve roditelje. Njen otac, Džon umro je u pedesetim godinama od ciroze jetre jer je bio alkoholičar.

- Prvi put kada sam ga srela izgledao je kao da ima 52 godine. Kad sam ga drugi put srela, izgledao je kao da ima oko 30 godina. Izgledao je tako srećno i ozareno. Kada sam se vratila iz transa, bila sam tako ponosna što je on moj tata - kazala je ona.

Opisujući još jedno iskustvo sa svojim pokojnim ocem, ona je rekla da je sve oko njih bilo belo prilikom susreta i dodala da joj je otac rekao da nauči da radi ono što joj se kaže.

Smrt, Klinička Smrt
foto: Profimedia

- Izašla sam iz transa i zapitala se: 'Je li to to? Neću dobiti brojeve lutrije?' - rekla je Beverli i dodala da njena iskustva u početku nemaju uvek smisla i da joj može trebati neko vreme da ih shvati i poveže kasnije.

(Kurir.rs/Blic/Jutarnji)

Bonus video:

01:21

GLUMICA OTKRILA MITOVE O ŠKOLI RODITELJSTVA: Ne može se tamo to naučiti! Savetuje: Dete iz urušene porodice mora OVO da uradi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track