NEĆETE VEROVATI ZAŠTO VAM STJUARDESE TRAŽE DA SPUSTITE ZAVESE: Imaju dobar razlog, a možete ozbiljno da utičete na zdravlje
Foto: Printscreen/Facebook

možda niste znali

NEĆETE VEROVATI ZAŠTO VAM STJUARDESE TRAŽE DA SPUSTITE ZAVESE: Imaju dobar razlog, a možete ozbiljno da utičete na zdravlje

Zanimljivosti -

Kristina Grabež, bivša srpska stjuardesa koja je veliku popularnost stekla na društvenim mrežama, često otkriva sve o poslu o kom sanjaju mnoge devojke, ali i cake koje su korisne putnicima.

Tako je u jednom od snimaka na TikTok-u objasnila zašto je spuštanje zavesa od prozora u avionu od ključne važnosti. Istakla je da ni sama nije verovala kad je saznala kako sat vremena letenja utiče na nas.

Kristina Grabež
foto: Printskrin/Instagram

- Bila sam u šoku kada sam ovo saznala! Samo sat vremena letenja utiče na vas isto kao 20 minuta u solarijumu! I ne, ovo ne znači da treba da se sunčate u avionu, jer iako ste tehnički unutra, nivo radijacije je mnogo veći nego na zemlji i ostavlja dugoročne posledice poput ubrzanog starenja. Više nikada nisam otišla na let bez SPF-a sa visokim zaštitnim faktorom, naročito jer obožavam da gledam kroz prozor, ali istovremeno želim da sačuvam kožu od negativnog UV zračenja - objasnila je bivša stjuardesa.

Podsetimo, Tina je jednom prilikom i otkrila zašto stjuardese traže putnicima da spuste zavese.

- Da li ste znali da kada vam stjuardese tokom leta traže da spustite zavesice prozora, to može da bude zbog toga što im se tog dana ne radi? Kada su sve zavesice u avionu spuštene i kabina je mračna, putnici su manje aktivni i više im se spava, što automatski znači da će stjuardese imati manje posla - rekla je Kristina.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

00:10

BILA STJUARDESA, UZELA MIKROFON I ODMAH PRIVUKLA PAŽNJU NA ESTRADI: Tamara napravila promenu, sada je FATALNA PLAVUŠA! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track