"ZDRAVO, JA SAM TVOJ SIN" Nije znao da je pre 55 godina dobio dete s bivšom: Kad se pojavio, šokirao se, a žali samo za JEDNIM
Foto: Printscreen

NEVEROVATNA PRIČA

"ZDRAVO, JA SAM TVOJ SIN" Nije znao da je pre 55 godina dobio dete s bivšom: Kad se pojavio, šokirao se, a žali samo za JEDNIM

Zanimljivosti -

DNK testovi bili su učinkovito sredstvo za ponovno spajanje porodica širom sveta. U jednoj priči, sin se ponovo ujedinio sa svojim roditeljima 32 godine nakon što je otet kao dvogodišnje dete. U drugom, beskućnik se ponovo susreo sa svojim sinom nakon decenija razdvojenosti. Mnogi ljudi ni ne znaju za postojanje članova porodice dok se ne dokaže suprotno. Kad saznaju za to, njihovi ponovni susreti često su neverovatno emotivni.

Tako postoji slučaj o 78-godišnjem Džonu Pričardu, koji nije imao pojma da njegov sin Karl Benson postoji više od 50 godina. Nije znao za njega sve dok nije primio mejl od čoveka koji je tvrdio da je njegov sin. Benson (56) poslao je svoj DNK uzorak veb stranici koja otkriva poreklo i dobio je šokantne rezultate. Pičard je bio još više zapanjen rezultatima. Prema BBC-ju, Benson je rekao Pričardu: "Ti i ja imamo 100 odsto DNK odnos roditelj/dete. Jako bih voleo priliku da razgovaramo ili da se sastanem s tobom kako bismo složili poslednje delove slagalice."

Pričard, koji je rođen u primorskom gradu Portkolu u okrugu Bridžend u Velsu, bio je jedan od mnogih beba koje su rođene tokom Drugog svetskog rata. Pričard je imao teško detinjstvo, zlostavljao ga je očuh. Sa 16 godina napustio je Vels i postao mašinovođa u Didkotu. Ne samo da je tamo ostao pet godina, nego je tada upoznao Bensonovu majku tokom kratke romanse. Kasnije je upoznao Džil, ženu koja će mu postati supruga. U to vreme nije znao da je dobio sina… do 18. oktobra 2021.

“Pre nekoliko godina moj sin Džejson odlučio je da mi da DNK test iz zabave kao božićni poklon”, rekao je. "Učinio sam to, ali nikad nisam nastavio… bilo je samo zanimljivo videti pozadinu." To je dovelo do toga da je Benson konačno uspostavio vezu. "S Džonovim bratancem sam stupio u kontakt preko tipa po imenu Mik Henri, predsedavajućeg genealoškog društva 'Brighton and Hove'", rekao je. "Prošao je kroz sve podatke, pronašao svoju rođaku i pitao je može li da pita Džona da mi se javi. Rekla je da, i tada sam poslao mejl u kom je pisalo: 'Zdravo, ja sam tvoj sin'."

"Zdravo, ja sam tvoj sin"

U pismu je dalje stajalo: "Potpuno razumem da je ovo potencijalno totalna bomba i rezultat na koji niko od nas nije očekivao da ćemo naići. Ali ono što ću reći je da se sve to dogodilo pre više od pola veka i tu niko na mojoj strani ne može da bude povređen ovim otkrićem. Jako bih voleo priliku da razgovaram/sretnem se s vama kako bismo složili poslednje delove slagalice."

Benson je otkrio: "Čavrljali smo neobično prirodno i postalo je vrlo očito da delimo vrlo slično poreklo, osobine, početke, stvari koje nam se sviđaju ili ne volimo." Nakon što je upitao za majku, Pričard je rekao da je "odmah znao da je sve došlo na svoje mesto". Kad su se njih dvojica sreli, sličnost je bila neverovatna. "Bilo je to najnadrealnije putovanje u mom životu. Upoznao sam čoveka: iste visine kao i ja, velikih ruku i pomislio sam: Ovo je ispravno i pogrešno na svim nivoima", rekao je Benson

"Bio sam jako zahvalan što je uopšte živ, a mogao je da kaže: 'Ne želim da znam.' Govorite o prirodi nasuprot odgoju. Imamo isti smisao za humor, obojica volimo motore, obojica se bavimo fitnesom. Neverovatno je da možete da budete toliko slični s nekim koga zapravo nikada niste upoznali," dodao je Benson.

"On je sjajan dečko, stvarno smo se složili. Žalosno je samo što smo izgubili 55 godina - ali to je život", rekao je Pričard. "On je divan dečko s lepom porodicom i samo bih voleo da sam ga upoznao pre mnogo, mnogo godina."

(Kurir.rs/ Net.hr)

Bonus video:

04:43

DNK analiza je sto odsto sigurna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track