DOBILA OTKAZ JER NIJE DOVOLJNO KUCKALA DOK JE RADILA OD KUĆE: Evo kako je njen poslodavac PRATIO! I dalje ne dolazim sebi OD ŠOKA
Foto: Printscreen/Twitter, Shutterstock

NEMA ZABUŠAVANJA

DOBILA OTKAZ JER NIJE DOVOLJNO KUCKALA DOK JE RADILA OD KUĆE: Evo kako je njen poslodavac PRATIO! I dalje ne dolazim sebi OD ŠOKA

Zanimljivosti -

Suzi Čeko radila je za jednu australijsku osiguravajuću kuću 18 godina i planirali su je unaprediti, ali su se onda pojavile sumnje o njenom učinkovitom radu.

Otkaz zbog nedovoljnog kucanja

Bila je odgovorna za praćenje 'poštovanja rada od kuće', međutim, njen vlastiti učinak opao je zbog propuštenih sastanaka i rokova, a njena firma je čak tvrdila da su kažnjeni prema Poverljivosti o radu (FWC).

U novembru 2022. dobila je plan za poboljšanje svog učinka, ali je dobila otkaz 20. februara 2023. Tokom pregleda njen bivši poslodavac je koristio softver za praćenje kako bi izbrojao koliko je puta kucala tokom dana. Kad su procenili da ne kuca dovoljno, dobila je otkaz.

Suzi Čeko
foto: Printscreen/Twitter

Čeko je ostala šokirana zbog otkaza, a kolegama je navodno priznala: “Ponekad se posao odvija sporo, ali nikad se nije dogodilo da uopšte nisam radila. Možda sam nekad otišla u prodavnicu s vremena na vreme, ali to ne bi bilo tokom celog radnog vremena. Treba mi malo vremena kako bih razmislila o tome pa ću reagovati na otkaz."

Dodala je: "Prolazila sam kroz dosta privatnih problema koji su pogoršali moje mentalno zdravlje i nažalost, verujem da je to uticalo na moj učinak i moj rad."

Radila je manje

49 dana su pratili njen rad, izveštava News AU. Od 49 dana, utvrđeno je da je kasnila 47 i da 44 dana nije radila predviđeno radno vreme. Osim toga, utvrdili su da je 29 dana završila ranije posao i da ukupno četiri dana nije radila niti sat vremena.

Suzi Čeko
foto: Printscreen/Twitter

Kad je započela videopoziv s jednim od svojih šefova, na ruci je imala napisano 'J***'. Čeko takođe tvrdi da je njen bivši poslodavac imao unapred smišljen plan da je se reši i da je bila meta zbog problema s mentalnim zdravljem.

Podnela je molbu za nepravedan otkaz, međutim, zamenik predsednika FWC-a Tomas Roberts potvrdio je da je to odbijeno te je rekao: “Podnosilac zahteva je dobio otkaz zbog valjanog razloga lošeg ponašanja. Sumnjam da su navedeni razlozi podnosilačevog isključenja s posla bili ozbiljni i stvarni”, piše Ladbible.

(Kurir.rs/Net.hr)

Bonus video:

00:31

JA KAO DIREKTOR NE MOGU DATI OTKAZ AKO NEKO ZLOUPOTREBI BOLOVANJE Stojanović: Više nema priče za one koji su to radili

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track