ZBOG BUBE VRISNULA IZ PETNIH ŽILA: Njen KRIK uplašio i najhrabrije! Izbezumljena devojka digla internet na noge: "Pomagajte"
Foto: Printscreen/Instagram/podgoricki_vremepllov

NASTAO HAOS

ZBOG BUBE VRISNULA IZ PETNIH ŽILA: Njen KRIK uplašio i najhrabrije! Izbezumljena devojka digla internet na noge: "Pomagajte"

Zanimljivosti -

Insekti nisu najlepša stvorenja, a kada se uz to doda da ponekad umeju da budu i jako opasni me čudi da ih se mnogi plaše, posebno kada ne znaju o kom se insektu radi.

Jedna devojka suočila se sa nepoznatim insektom, te je savet potražila na drušvenim mrežama. Ona je stranici "Podgorički vremeplov" poslala sliku insekta, snimak kada je videla na kom se čuje kako vrišti od straha i pitanje "Da li neko zna šta je ovo?"

Otkriveno je da je to da je rečo bubi poznatoj kao hrastova strižibuba.

- Velika hrastova strižibuba (Cerambyx cerdo), neotrovna je i samim tim u potpunosti bezopasna po čoveka. Primarno se hrani hrastom po čemu je i dobila ime. Mužjaci i ženke hrastove strižibube se lako mogu razlikovati jer mužjaci imaju izduženije telo i znatno duže antene, tako da je na ovoj fotografiji mužjak. Vrsta se nalazi na Evropskoj crvenoj listi tvrdokrilaca i strogo je zaštićena - stoji u komentaru.

Ipak, ova buba sa dugim antenama izazvala je i veliku pažnju zbog neobičnog izgleda, te je postala nepresušni izvor šala i pošalica.

buba
foto: Printscreen/Instagram/podgoricki_vremepllov

"Ne znam, ali siguran sam da hvata Bugarske radio stanice", "Ostade li živa mrčila se", "Znam, zove se Kuku mene", "E je*** te pas sa vriskom, što me prepade", "Novi WIFI signal u kuci", "Bubamara posle vakcinacije", "Meni bi se posle ovoga venci prilagali", "Ne daj Bože da živimo u Indiju, to bi bilo iščuđavanja šta je ovo, koja je ovo zmija, koji je ovo pauk, koja je ova bubašvaba", "Ozvučeni vatikanski skakavac", "Kineski insekt koji je odbegao da ga ne isprže", bili su samo neki od mnogobrojnih komentara ispod ove objave.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

01:08

NJEN UBOD MOŽE IZAZVATI OTOK, PA ČAK I GUŠENJE! Kurir istražuje najezdu buba u Srbiji: OVO su saveti lekara ako dođe do ujeda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track