NAPUSTILA POSAO OD 9 DO 5 I SAD SE SVAKO JUTRO BUDI NA MORU: Ne plaća račune ni kiriju, dobro zarađuje, a evo čime se BAVI (FOTO)
Foto: Printscreen/TikTok/travelwithliberty

BLAGO NJOJ

NAPUSTILA POSAO OD 9 DO 5 I SAD SE SVAKO JUTRO BUDI NA MORU: Ne plaća račune ni kiriju, dobro zarađuje, a evo čime se BAVI (FOTO)

Zanimljivosti -

Saveti mnogih preduzetnika, direktora vodećih kompanija i uspešnih ljudi se između ostalog vrte oko jedne stvari - posao od 9 do 5 vam neće doneti dovoljno novca! Potrebno je da izdvojite više od osam sati dnevno kako biste za određeno vreme s osmehom na licu ubirali plodove svog rada, a kada se to kaže, najčešće se misli na privatni biznis.

S druge strane, većina poslova, pogotovo kod nas, svodi se na osmočasovno radno vreme. Ipak devojka po imenu Liberti, što u prevodu sa engleskog znači "sloboda", smelo prkosi ovom načinu rada.

Ona je napustila posao koji je prethodne četiri godine, radila od devet do pet, kako bi postala kapetan superjahte. Pre nego što je aplicirala za ovaj posao, morala je da prođe nekoliko bezbednosnih kurseva i provera, kao i da položi za upravljanje brodova preko 10 metara, a najveća superjahta kojom je imala priliku da upravlja iznosila je 55 metara dužine.

Osim upravljanja, ona vodi računa i o ostalim tehnikalijama - redovno proverava mehanizme pre i nakon svake plovidbe, a nije joj teško ni da obavlja higijenske poslove. Ona je definitivno jedna od osoba koja može da se pohvali svakodnevnom buđenju na otvorenom moru dok posmatra izlazak sunca na pučini.

Njen život svakodnevno deli na svom TikTok profilu, a prizore koje tamo možete da vidite ostavljaju bez daha. Liberti je svima, koji požele da se drznu na ovakav način života, otkrila prednosti i mane ovog posla. Među prvim dobrim stvarima, istakla je uštedu.

"Ovaj posao je odličan način da uštedite, jer ne morate da plaćate nikakve račune, niti kiriju. Dok je druga dobra stvar upravo putovanje, i to potpuno besplatno, što i privlači ljude da rade na brodovima i jahtama", rekla je ona.

Zahavlajujući ovom poslu, ona je obišla mesta za koja inače nikad ne bi dobila priliku da poseti, dok za neka nije znala ni da postoje. Takođe, kao najveće i najlepše iskustvo istakla je plovidbu preko Atlantskog okeana. Treću prednost rada na brodu, ili u njenom slučaju, superjahti, Liberti je navela da su to nova poznanstva. "Uspostavila sam veoma bliska prijateljstva i upoznala divne ljude", rekla je ona. Ipak, kao i u svakom, i u ovom poslu postoje nedostaci.

Među prvima, izdvojio se primer učestalog rada bez slobodnog dana. "Još jedna mana jeste da se nalazite na manjem prostoru sa više ljudi, a još ako imate loš dan, svaka sitnica će vas dodatno iznervirati". Sve u svemu, kad se sabere i oduzme, Liberti nikada ne bi menjala svoj posao na superjahti za neki drugi, pa ni na kopnu, jer kako je i sama rekla, prednosti definitivno nadmašuju nedostatke.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

00:31

JA KAO DIREKTOR NE MOGU DATI OTKAZ AKO NEKO ZLOUPOTREBI BOLOVANJE Stojanović: Više nema priče za one koji su to radili

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track