GODINU DANA SEDEO U ŠUMI I NOSIO DŽINOVSKU PTIČJU GLAVU: Bizaran prizor ZAPANJIO sve, a evo objašnjenja za ovaj neobičan postupak
Foto: Twitter/鈴木俊貴 Toshitaka Suzuki

proučavao ponašanje ptica

GODINU DANA SEDEO U ŠUMI I NOSIO DŽINOVSKU PTIČJU GLAVU: Bizaran prizor ZAPANJIO sve, a evo objašnjenja za ovaj neobičan postupak

Zanimljivosti -

Profesor Tošitaka Suzuki sa Univerziteta u Tokiju objavio je bizarnu fotografiju na Twitteru, koja je izazvala veliku pažnju pratilaca.

Vidimo čoveka koji sedi u šumi i nosi džinovsku ptičju glavu?! U prvom trenutku, mnogi su pomislili da se poznati stručnjak našalio, a zapravo je reč o ozbiljnom istraživanju.

Naime, Suzuki je objavio fotografiju kolege koji je proveo godinu dana u šumama prefekture Nagano, gde je pokušao da se približi gnezdu velike senice.

Želeo je izbliza da istraži ponašanje “ptice pevačice” koja je podizala ptiće. Iz tog razloga, nosio je ogromnu masku na glavi, prenosi Oddity Central.

Stručnjaci za ponašanje ptica otkrili su da određene vrste pamte ljudska lica i ispuštaju “zvukove upozorenja”, ukoliko ih primete u svojoj blizini. Zato je kolega profesora Suzukija nosio masku bez prestanka.

I pored svih napora, eksperiment je završio neuspehom. Naime, čim bi se istraživač približio gnezdu ptići bi “zvonili na uzbunu”, nezavisno od toga da li nosi masku ili ne.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

04:21

Nauka i tehnologija doprinose otkriću na arheološkom nalazištu Sansingdui

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track