KUPILI KUĆU IZ 1940-IH, PA REŠILI DA JE RENOVIRAJU: Kad su počeli da čiste PODRUM, nisu ni SLUTILI šta će ih sačekati UNUTRA
Foto: TikTok/ wolford_dreamhouse

neprijatno iznenađenje

KUPILI KUĆU IZ 1940-IH, PA REŠILI DA JE RENOVIRAJU: Kad su počeli da čiste PODRUM, nisu ni SLUTILI šta će ih sačekati UNUTRA

Zanimljivosti -

Kejti i njen suprug Dejvid iz Portlanda kupili su pre nekoliko godina zdanje iz 1940-ih, a tek nedavno odlučili da ga renoviraju.

Prostorije su bile zatrpane gomilom nepotrebnih stvari, nameštaja, bele tehnike, pa su morali da organizuju specijalizovanu službu kako bi raščistili haos.

Kejti navodi da je njen sin “zatrpao” četiri kontejnera sa starim stvarima, a potom su napunili još četiri ili pet kamiona s prikolicom.

@wolford_dreamhouse What is this?! No markings, just a handle, little slot, and two keyholes. It is locked tight. Is it a floor safe? A time capsule? A boring utility cover that was super common in the 1940s and we're just ignorant?! Its pretty small, so I'm out of ideas... Anybody know the answer? I've been holding it together pretty well with this huge project and its looming deadlines, but if there are blackberry bushes or tiny appliances inside this thing, I will cry. . . #secretsafe ?? #floorsafe #hoarderhouse #homerenovation #homerestoration #1940shouse ♬ original sound - DK Dreamhouse

Bio je to naporan proces, a ujedno i fascinantan.

“Kuća je polako počela da otkriva svoje tajne”, objasnila je žena.

A onda, iznenađenje! U podrumu su otkrili skrivenu prostoriju, koju ranije nisu primetili, a u njoj stari zarđali sef.

“Ugrađen je u betonski pod, ali ga nismo videli od gomile automobilskih delova. Imao je dve brave i dodatni otvor”, objasnila je Kejti.

Ona je nesvakidašnje otkriće podelila sa pratiocima na TikToku. Prvo je mislila da je reč o rezervoaru za gorivo ili septičkoj jami, ali je položaj bio neobičan.

@wolford_dreamhouse Confirmed! It is an old floor safe - take a look inside with us! We really wanted new keys to be able to actually use the safe, but none of the locksmiths were able to do that - and for $500 to just drill out the locks - we got creative! A few of you mentioned that the little slot was to drop coins and bills so you didn't have to open it every time, so we used that to peek inside. This treasure hunt has ended, but the house has plenty more surprises and mysteries in store! . . #floorsafe #mysterysafe #safeopening #homerestoration #secretsafe ♬ original sound - DK Dreamhouse

Više ljudi je odgovorilo da je najverovatnije reč o sefu iz vremena Velike depresije koja je vladala 1920-ih i 1930-ih, prenosi Newsweek.

Savetovali su par da angažuje bravara i tako otvore misteriozni sef, ali je Kejti imala drugačiji plan.

Nabavila je minijaturnu kameru i ubacila je u rupu, koja je prethodno napravljena bušilicom.

Na njeno razočarenje, a verovatno i brojnih korisnika koji su izgarali u želji da saznaju šta je unutra, kamera je snimila prazan sef!

Priča nema uzbudljiv kraj, za razliku od slučaja “lovca na blago” iz Sidneja koji je nedavno pronašao veliki sef u vodi, a u njemu neverovatne stvari.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja