OVU ZEMLJU SVI ZAOBILAZE U ŠIROKOM LUKU! Ima prelepe PLAŽE i MORE, ali tu je i jedan OGROMAN problem
Foto: Instagram/lonelyplanetar

OVU ZEMLJU SVI ZAOBILAZE U ŠIROKOM LUKU! Ima prelepe PLAŽE i MORE, ali tu je i jedan OGROMAN problem

Zanimljivosti -

Svetska turistička organizacija objavila je da je najmanje posećena država u 2023. godini bio Tuvalu, ostrvska država u Tihom okeanu, severno od Fidžija i južno od Kiribatija.

Tuvalu je prelepa zemlja. Prepuna je peščanih plaža koje zaslupljuje tirkizno more, ali se nalazi na izolovanom i slabo povezanom mestu.

Zbog toga ovu zemlju godišnje poseti samo oko 3.700 turista.

Ali ovo je odlična destinacija za avanturiste i one koji traže mir i samoću. Tri koralna ostrva i šest atola koji čine zemlju imaju ukupnu kopnenu masu od oko 26 kvadratnih kilometara, što je čini četvrtom najmanjom zemljom na svetu.Samo Vatikan ima manje stanovnika od ove male ostrvske države.

Naravno, ako ste dovoljno avanturistički nastrojeni, posetite ovu zemlju jer bi uskoro mogla nestati zbog klimatskih promena i porasta nivoa mora.

0320922389, Tuvalu
foto: Profimedia

Najlakše je doći avionom preko Fidžija, ali direktne linije su veoma retke. Do njega se može doći i direktnim letom, koji traje između tri i pet sati, iz Sidneja.

Ali uprkos slaboj posećenosti i izolaciji, Tuvalu je senzacija na društvenim mrežama gde oduševljava korisnike svojim prelepim plažama i morem.

A ovo su druge najmanje posećene zemlje na svetu:

Maršalska ostrva – 6.100 poseta godišnje Niue – 10.000 poseta godišnje Kiribati – 12.000 poseta godišnje Mikronezija – 18.000 poseta godišnje Montserrat, Karibi – 19.300 poseta godišnje Solomonska ostrva – 29.000 poseta godišnje Sveti Toma i Princip – 34.900 poseta godišnje Komore – 45.000 poseta godišnje Gvineja Bisao – 52.000 poseta godišnje

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

03:47

GLUMICA OTKRILA SVOJ NAJVEĆI POROK! Anđela Jovanović odgovara na 36 brzih pitanja Kurir televizije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja