JEDNA OD NAJMISTERIOZNIJIH KUĆA U EVROPI: Svi se pitaju šta se krije iza vrata ovog zdanja, a sve je počelo zbog OVOGA
Foto: Profimedia

UKLETA KUĆA

JEDNA OD NAJMISTERIOZNIJIH KUĆA U EVROPI: Svi se pitaju šta se krije iza vrata ovog zdanja, a sve je počelo zbog OVOGA

Zanimljivosti -

Jedna od najstrašnijih kuća od koje svi prezaju našla se na listi najjezivijih mesta u Evropi. Ona se nalazi u Hrvatskoj, u naselju Škrinjari, koje je smešteno između Vrbovca i Bjelovara.

To je kuća za koju postoje verovanja da se u njoj nalazi duh devojčice koja se utopila u bunaru, kao i zastrašujuća žena bez očiju i da iz kuće dolaze jezivi krikovi i još mnogo neobjašnjivih pojava.

Postoje mnoge priče o iskustvima u ovoj kući, ali najpoznatija je ona o policajcima koji su zbog opklade proveli noć u njoj, a probudili su se potpuno sedi i nisu se sećali ničega od protekle noći.

ukleta kuća
foto: Profimedia

Postoji i priča dve sestre koje su se s prijateljem vraćale iz Bjelovara i odjednom su pred tom kućom ugledali ženu. Stajala je na mostu sklopljenih ruku i zavijala prema njoj. Zatim se okrenula prema njima, a oni su umesto njenog lica ugledali senku, a umesto očiju rupe.

Mnogo je ovakvih intrigantnih svedočenja o ukletoj kući. Upravo one neke od meštana zabavljaju, a druge nerviraju.

- Ako ljude zabavlja neka dolaze, neka pričaju i pišu, nema ništa loše u tome, jedino bi bilo dobro da smo mi u selu malo pametniji, pa da znamo profitirati od toga - govori Štef, starosedelac Škrinjara.

Stradali tačno godinu dana nakon posete kući

Iako ne misli da u svemu tome ima istine, jedan događaj je Štefa naterao na razmišljanje. Naime, radi se o priči koja se dogodila pre mnogo godina, kada je u kuću ušlo troje mladih ljudi - devojka, dečko i njihov prijatelj. Tamo su došli iz znatiželje, proveli nekoliko sati, a na nekom od zidova su napisali i datum kada su bili unutra, to je bio 31. avgust 2002. godine. Dok su bili u kući, čuli su nekoliko neobičnih zvukova, koje su verovatno proizvele životinje koje su tamo hodale. Međutim, godinu dana kasnije, na taj isti datum, devojka i dečko su tu noć prolazili automobilom pored te kuće i doživeli tešku saobraćajnu nesreću.

ukleta kuća, 0120985873
foto: Profimedia

Pošto je vlasnik kuće preminuo, a njegovi sinovi ne žive u Hrvatskoj, komentar na dešavanja mogao je da da Stipe, njihov rođak iz susednog sela. - Ja ću prespavati u toj kući ako mi netko da 100, pa i 50 evra, a kamoli 1000 - govori Stipe, koji priče o tome šta se dešava u ukletoj kući naziva glupostima.

Stipe započinje priču time kako je njegov rođak kupio zemlju na tom mestu i krenuo je da gradi kuću za svoje četvoro dece.

- Ideja je bila i da se ostatak zemlje oko kuće obrađuje i da žive od toga. Međutim, negdje kad je kuća bila na pola sagrađena, deca su rekla da ne žele time da se bave i odselili se. Zatim je moj rođak odlučio da proda kuću za 120.000 maraka, za šta se jedan čovjek zainteresovao, ali nije želeo da da toliki novac. Zato je odlučio da proširi priču po selu kako je ona ukleta, da ima duhova, da je sagrađena na groblju i slično, sve to samo da bi mu spustio cenu. Jednu od tih priča je, krajem sedamdesetih, čuo voditelj i novinar Dražen Kocijan Kocka, koji je bio prvi koji je napravio priču o ukletoj kući, a nakon toga se sve raširilo poput požara - zaključuje Stipe.

Kakva god da je istina priče o ovoj kući, činjenica je da ona sada propada i da njen izgled izaziva jezu svakome ko je vidi.

Kurir.rs/Večernji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track