"GLEDATE U KOSTI SLONA IZ BOSNE" Devojka došla u zalagaonicu pa sve šokirala ponudom: "Moja porodica ih..." LUDILO! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook

"GLEDATE U KOSTI SLONA IZ BOSNE" Devojka došla u zalagaonicu pa sve šokirala ponudom: "Moja porodica ih..." LUDILO! (VIDEO)

Zanimljivosti -

U nedavnoj epizodi poznatog američkog šou programa Zalagaonica pojavila se žena koja je pokušala da proda kosti slona za koje tvrdi da su iz Bosne i Hercegovine.

"Nemoj mi reći. To su skamenjeni ostaci jednoroga", našalio se vlasnik Rik Harison, na šta mu je žena odgovorila: "Gledaš u kosti slona iz Bosne."

slon, kosti slona, Zalagaonica
foto: Printscreen/Facebook

"Slon iz Bosne"

"Moja porodica ih ima mnogo godina. Nakon mnogih generacija, ja sam ih dobila", objasnila je, a Rik se uozbiljio i rekao kako zna da su do pre tri ili četiri hiljade godina postojale mnoge vrste slonova širom Evrope.

1 / 11 Foto: Printscreen/Facebook

"Ima smisla da su kosti iz Bosne jer su tamo milionima godina živele različite vrste slonova", rekao je pa dodao: "Očigledno, ovde imamo zube, kljovu i fosilne kosti."

Kupio je kosti slona, ali...

Žena je za njih tražila pet hiljada dolara, na šta je Rik odgovorio: "Nemam pojma je li to dobra cena ili ne. Ovo bi moglo biti staro hiljadama ili milionima godina ili je lažno. Ne znam, ali, s druge strane, moj prijatelj Andre zna koliko ove stvari koštaju. On se bavi time. Idem da ga nađem, ovde je negde. Brzo ću se vratiti."

Njegov prijatelj potvrdio je autentičnost i kosti slona sada se prodaju u slavnoj zalagaonici po ceni od 4.804 eura.

Međutim u opisu nije navedeno da su iz BiH, već da je reč o pretku slona koji potiče iz miocena, geološkog razdoblja koje je trajalo od oko 23.3 do 5.332 miliona godina pre Hrista, a živeo je na području Afrike, Evrope i Azije.

Kurir.rs/Index

Bonus video:

00:51

REKA MORAVA JE DOBILA IME PO SLOVENSKOJ BOGINJI! Značenje njenog imena će vas ŠOKIRATI, i dan danas uteruje strah u kosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track