DOŠLA SAM NA SLAVU I DOMAĆICA MI JE REKLA DA SE TAMO PUŠI: Skrenula mi pažnju na to, a ona PALI CIGARU PRED BEBOM OD GODINU I PO
Foto: Profimedia

NIJE JOJ JASNO

DOŠLA SAM NA SLAVU I DOMAĆICA MI JE REKLA DA SE TAMO PUŠI: Skrenula mi pažnju na to, a ona PALI CIGARU PRED BEBOM OD GODINU I PO

Zanimljivosti -

Tviterom je nedavno odjeknula bombastična izjava koja se tiče pušača koji dolaze u goste kod nepušača. Jesen nam se odavno uvukla u kosti, a uskoro će i zima, i s obzirom na to da više nije tako lako provetriti prostor - ova debata ponovo postaje aktuelna. Evo o čemu se tačno radi.

"Nikad u životu nisam zapalila cigaretu, ali bilo bi me sramota da bilo koga pošaljem na terasu kad dođe kod mene u goste", napisala je korisnica Tvitera čiji je nadimak Jelena Vrtikapa - i reakcije su bile brze i burne. Svi su bili glasni, od podrške do kritika, kao da je reč o globalnom referendumu o pušenju u stanu.

cigareta
foto: Printscreen/YouTube

- Mene ne bi. Kod mene znaju svi da je terasa mesto za cigaret pauzu. Poštujem i ja pravila u drugom domu, brzo je odgovorila tviterašica za koju verujemo da je nepušač.

- Mene bi bilo sramota da zapalim ako znam da domaćini ne pale u kući, dodala je još jedna korisnica.

Ipak, ima onih kojima je apsolutno normalno da, pošto žive u prostoru u kom se ne puši, svoje goste zamole da izađu na terasu na cigaret-pauzu.

- Zašto? Ako niste pušač, dim u kućnim prostorijama može baš da smeta. Još dugo ostaje posle iako se vetri. Ja se izvinim, jer sam ipak domaćica, dočekala sam nekoga, ali zamolim da se puši napolju, napisala je korisnica, a dodao je neko drugi:

dim, pušenje, cigarete
foto: Profimedia

- Ja kod kuće pušim na terasi jer sam jedini pušač u kući i neću druge da trujem. Kod nepušača kad odem u goste ne pušim ili izađem na terasu. A kad gosti dođu kod mene, donesem pepeljaru iako se u kući ne puši. Nije česta ta situacija, neće moji pomreti od toga.

S čim su se složili i ovi nepušači.

- Isto, ako slavimo nešto i domaćini smo, taj jedan dan što neko puši ništa se neće usmrdeti niti će biti ustajali smrad, provetri se i to je to. Ali recimo kada je mama bila nedelju dana kod mene morala je da puši na terasi jer ona ne gasi, a za nedelju dana bi se sve usmrdelo, poručila je korisnica Tvitera.

Pušenje, Dim, Pušač, Cigareta
foto: Thinkstock

Dok su neki skandirali "Živela sloboda pušenja u stanu!", drugi su tvrdili da bi pušenje trebalo izbaciti iz svake prostorije, posebno kod nepušača u stanu. Očigledno, terasa postaje epicentar pušačkog otpora, ili kako neki kažu, "pušenja pod vedrim nebom".

Tvit koji je privukao veliku pažnju je i poziv na slavu, ali je domaćica rekla gošći koja ima decu da se kod nje puše cigare.

"Pozvani smo na slavu i domaćica mi je zbog dece skrenula pažnju da će tamo da se puši, što je fer sa njene strane, ali ja i dalje ne mogu da zamislim da neko opušteno pali cigaru pored deteta od godinu i po".

Ova saga na Twitteru postavlja važno pitanje: da li je terasa nova zona zabranjenog pušenja ili samo još jedan izgovor za društvenu podelu? Bez obzira na to na kojoj strani dima stojite, ova rasprava pokazuje da su društvene mreže poput poligona za pušenje - svi puše svoje, ali se dim nekako uvuče i kod drugih.

(Kurir.rs/Blic žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track