OVO JE TEST INTELIGENCIJE OD KOGA MNOGI ZAZIRU JER KAŽU DA JE NEPOGREŠIV: Ima samo 3 pitanja koja se čine baš laka, ali...
Foto: Profimedia

izbegnite zamku

OVO JE TEST INTELIGENCIJE OD KOGA MNOGI ZAZIRU JER KAŽU DA JE NEPOGREŠIV: Ima samo 3 pitanja koja se čine baš laka, ali...

Zanimljivosti -

Na društvenim mrežama, između ostalog, ima dosta testova kojima korisnici otkrivaju razne stvari o sebi, tu su i optičke iluzije, jednom rečju sve ono što tera mozak na razmišljanje.

Neki od tih testova uspeju da "posvađaju" korisnike društvenih mreža, neki put oduševe, ali skoro nikada nema ravnodušnih. U poslednje vreme, jedan test inteligencije se istakao jer kažu da dosta pogađa, a da zadaci deluju lako i da i dete može da ih reši, ali zapravo... To baš nije tako jer treba misliti van okrvira i izbeći zamke.

Ali, vodite računa o zamkama i razmišljati van okvira. Da li se usuđujete da pokušate da ga rešite i testirate sopstvenu pamet?

Matematika, matematička formula, 0346738169
foto: Profimedia

Test je davne 2005. osmislila psiholog Šanea Frederik, ali njegova popularnost nije ništa manja i danas. Ovo su pitanja:

1. Ako lopta i palica zajedno koštaju 1,10 dolara, a palica košta dolar više od loptice, koliko košta lopta?

2. Ako pet mašina u pet minuta proizvede pet alatki koliko bi vremena trebalo da 100 mašina proizvede 100 alatki?

3. Zamislite jezero sa lokvanjima. Svakog dana se površina koju oni zauzimaju se udvostruči. Za 48 dana lokvanji će prekriti celo jezero. Koliko dana je potrebno da lokvanji prekriju polovinu jezera?

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Većina ljudi gotovo iz cuga daje odgovor: 10 centi, 100 minuta i 24 dana. Međutim, sva tri odgovora su pogrešna. Ali, ne brinite ako niste odgovorili tačno to ne znači da ste glupi. Test je osmišljen tako da zbuni mozak i „natera“ ga na pogrešan odgovor.

Rešenje:

Tačni odgovori su da loptica košta 5 centi, da je mašini i dalje potrebno 5 minuta, a da bi lokvanji prekrili polovinu jezera potrebno je 47 dana.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:47

GLUMICA OTKRILA SVOJ NAJVEĆI POROK! Anđela Jovanović odgovara na 36 brzih pitanja Kurir televizije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track