OSVOJILA NA LUTRIJI, POHVALILA SE FOTKOM NA FEJSBUKU, PA OSTALA BEZ PARA: Ni žalba joj nije pomogla, evo kako je OPLJAČKANA
Foto: Shutterstock, ilustracija

NEPROMIŠLJENO

OSVOJILA NA LUTRIJI, POHVALILA SE FOTKOM NA FEJSBUKU, PA OSTALA BEZ PARA: Ni žalba joj nije pomogla, evo kako je OPLJAČKANA

Zanimljivosti -

Drena Haris iz Indijane nedavno je kupila listić lutrije Hoosier i osvojila 500 dolara. Fotografiju svog dobitnog listića objavila je na Fejsbuku.

Nakon što je Amerikanka objavila fotografiju, nepoznati lopov je prepoznao priliku. Prodao je priču prodavcu da je on osvojio novac i podigao dobitak, piše LadBible.

Prevara možda ne bi uspela da je dobitak bio nešto veći. Naime, prodavcima koji rade za lutriju Hoosier dozvoljeno je da isplate nagrade do 600 dolara, a onaj ko je izveo prevaru dobio je gotovinu.

lutrija
foto: Mykhailo Polenok / Panthermedia / Profimedia

Uložila je žalbu i želi da je isplate

Kad je Haris shvatila šta se dogodilo, bilo je prekasno i odbili su da joj isplate 500 dolara. Razočarana dobitnica uložila je žalbu na tu odluku, ali dok se stvar razrešila, prodavnica u kojoj je kupila dobitni listić već je bila propala.

Čak Tejlor, direktor pravnih poslova i usklađenosti lutrije, objasnio je da bi Haris možda mogla da dobije novac da je reagovala ranije. "Da je brzo delovala i došla ubrzo nakon toga, mogli smo da imamo dokaz, ali kada se ona javila, prodavnica u kojoj je unovčen listić nije radila dva meseca. Nažalost, ne možemo nešto da platimo dva puta", rekao je.

(Kurir.rs/ Index.hr/ prenela: L.S)

Bonus video:

12:11

Mića je Titov kuvar koji je napravio Karađorđevu šniclu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track