DANAS JE DATUM OGLEDALA Evo šta znači 12.12. i šta treba obavezno da uradite NA OVAJ DAN da biste ostvarili uspehe na svim poljima
Foto: Shutterstock

numerologija

DANAS JE DATUM OGLEDALA Evo šta znači 12.12. i šta treba obavezno da uradite NA OVAJ DAN da biste ostvarili uspehe na svim poljima

Zanimljivosti -

Danas je jedan od retkih dana kada se pojavljuje takozvani datum ogledala. Naime, u svetu astrologije datum ogledala se smatra veoma magičnim danom, a s obzirom na to da je 12.12 poslednji ogledalni datum u 2023. godini, astrolozi preporučuju da preispitate svoj život, radite nove stvari i ostvarite nešto za čime već dugo žudite.

Od antike, broj 12 je imao veliki značaj u različitim kulturama iz mnogih razloga koji se kreću od numeroloških, matematičkih, arhetipski i duhovni.

numerologija, brojevi
foto: Profimedia

Naša godišnja kalendarska godina je podeljena na 12 meseci, sati na satu ima 12, a postoji 12 arhetipskih horoskopskih znakova i u zapadnom i u kineskom zodijaku. Dakle, ovaj broj je svuda.

"Razbijanje" broja otkriva zašto se smatra značajnim. Dvanaest se sastoji od jedan i dva. U numerologiji, broj jedan korelira sa nezavisnošću, individualnošću, inicijacijom i novim počecima. Broj dva se odnosi na osetljivost i strpljenje. Numerologija broja 12 je tri (1+2=3), broj koji naglašava sebe, osećanja i veze. U međuvremenu, numerologija punog datuma, 12/12, je šest (1+2+1+2=6), za koji se kaže da je povezan sa idealizmom.

numerologija, brojevi, žena
foto: Profimedia

Takođe, ovaj spoj brojeva u numerologiji ukazuje na kraj jednog ciklusa i početak novog. Tako da bi na ovaj dan trebalo da gledamo pozitivno i razmislimo gde bismo mogli da usmerimo svu pozitivnu energiju.

(Kurir.rs/Magazin/Blic žena/Prenela:T.B.)

Bonus video:

06:31

ULAZIMO U GODINU OSMICE KOJA ĆE BITI BOLJA, ALI NE ZA SVAKOGA! Numerolog otkriva ko će osetiti POBOLJŠANJE već od oktobra!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track