SVETLANA JE OBORILA GINISOV REKORD JER SU JOJ NOGE DUŽE OD 130 CM: Kad je stala pored NAJNIŽEG čoveka nastala je ISTORIJSKA FOTKA
Foto: Felipe Trueba / Avalon / Profimedia

NAJDUŽE NOGE NA SVETU

SVETLANA JE OBORILA GINISOV REKORD JER SU JOJ NOGE DUŽE OD 130 CM: Kad je stala pored NAJNIŽEG čoveka nastala je ISTORIJSKA FOTKA

Zanimljivosti -

Svetlana Pankratova danas ima 52 godine, a početkom milenijuma po Ginisovoj knjizi rekorda proglašena je za ženu sa najdužim nogama na svetu, tačnije neverovatnih 132 cm. Svetlana je kao tinejdžerka shvatila primetila da ima duge noge jer je teško mogla da nađe pantalone koje joj pristaju. Njen rekord je oborila zemljakinja Ekatarina 2008. godine sa dužinom nogu 134cm.

Dužina kojom je Ruskinja stekla svetsku slavu i upisala se u Ginisovu knjigu rekorda je neverovatnih 132 centimetra! Naravno, čim su joj noge tako dugačke mora takvo biti i stopalo, a Svetlana nosi broj cipela 46.

Svetlana Pankratova
foto: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

- Nikada nisam obraćala posebnu pažnju na svoje noge - priznaje Svetlana, ali sve se promenilo nakon Ginisovog merenja.

Svetlana je pomoćni trener u jednoj američkoj srednjoj školi, a pre toga je igrala košarku za Portugal, Izrael i Španiju. Profesionalnom košarkom je prestala da se bavi, a u sportsku penziju je otišla 2000. godine.

Svetlana Pankratova
foto: Johnson / Goff Photos / Profimedia

Dugonoga Ruskinja rođena je 1971. u Volgogradu i već je kao devojčica bila najviša među svojim vršnjacima. Deca su je tada zadirkivala zbog dugih nogu, ali danas je ona ponosna na svoje telo.

Tek je kao tinejdžerka shvatila da ima veoma duge noge jer je teško mogla da nađe pantalone koje joj pristaju.

Svetlana Pankratova
foto: Profimedija

2008. godine pojavila se u Londonu na Trafalgar skveru sa najnižim čovekom na svetu, Kinezom Heom Pingpingom da bi promovisali novo izdanje Ginisove knjige rekorda. He je nažalost umro 2010. godine, a bio je visok svega 74 cm. Fotografije napravljene sa Svetlanom, koja je visoka 195 cm, bile su tada atrakcija.

Svetlana je dugo živela u Španiji dok se nije udala i preselila u Virdžiniju, a duge noge i dalje su njen zaštitni znak.

(Kurir.rs/Blic žena/T.B)

Bonus video:

00:18

IMA 193 CM, A UDALA SE ZA DEČKA OD 160 CM! Stalno dobija BIZARNE ponude muškaraca, a visina joj pravi samo JEDAN problem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track