IDEALAN LJUBIMAC ZA SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK: Jarčevi će želeti korisnu životinju, škorpije provokativnu, a ONI ĆE HTETI MAJMUNA
Foto: Profimedia

astro

IDEALAN LJUBIMAC ZA SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK: Jarčevi će želeti korisnu životinju, škorpije provokativnu, a ONI ĆE HTETI MAJMUNA

Zanimljivosti -

Ljudi koji vole životinje biraju ih za kućne ljubimce prema njihovim karakteristikama i željama. Koja životinja najbolje odgovara vašem znaku?

Pre svega, treba reći da je najvažniji pristup životinjama, bez obzira na horoskopski znak. To podrazumeva brigu, obezbeđivanje uslova za svaku životinju pre svega za njene prirodne karakteristike, a tek onda za njenog vlasnika.

ljubimac, pas, pas i devojčica
foto: Shutterstock

Ako je obrnuto, onda često imamo slučajeve da jadne životinje žude za otvorenim prostorima koje čame u nekom ćošku malog stana dok ih vlasnik tapša ili se pretvara da ih tretira kao da su njegova deca.

Veoma je važno podvući da se pre izbora kućnog ljubimca treba dobro informisati o prirodnom okruženju i njegovim potrebama, pa tek onda odlučiti da li možemo da ga priuštimo.

Ako možemo, na nama je da to sprovedemo u praksu najbolje što znamo. Ako se realni uslovi i želje poklope, biće to srećna zajednica vlasnika i životinje, kao i cele porodice sa kojom živi srećni ljubimac.

Iako ne postoji strogo pravilo, evo koje su životinje prema horoskopskom znaku malo bliže željama vlasnika, po pisanju portala atma.hr.

OVAN

horoskop, bik, ovan
foto: Profimedia

Ovnovi vole nezavisnost i otvorenost, a time i prirodu. Rado će izabrati psa sa kojim će često ići na izlete i rame uz rame šetati šumom.

Najčešće biraju obične hibride ili vukove pse. Imaju osećaj poštovanja prema individualnosti životinje i puštaju je da trči, skače, miluje, uživajući zajedno sa njom.

BIK

bik
foto: Profimedia

Bikovi su pomalo opušteni i mogu upasti u zamku da imaju kućnog ljubimca za predstavu ili prestiž. Istovremeno, može se desiti da nema potrebe za čišćenjem oko životinja.

Zato su za njih najbolje manje zahtevne životinje kao što su kornjače u malom akvarijumu ili ptice u kavezu koje lepo pevaju. Baš kao i sami Bikovi.

BLIZANCI

blizanci
foto: Profimedia

Kod njih je važno da je nešto malo i da se uvek kreće. Živahni mali psi koji laju poput sirene, na primer čivave ili pudlice.

Vole i papagaje koji umeju da govore kako bi mogli da razmene nekoliko reči sa njima, jer Blizanci vole komunikaciju, kakva god ona bila. Ništa teško ne dolazi u obzir.

RAK

rak
foto: Profimedia

Sve vodene životinje će osvežiti svoju dušu. Vole izvore, pa će rado urediti bare za male kornjače, rakove, akvarijum za ribice, ali dizajnirane kao najlepši dom.

Oni su maštoviti i uživaće u meditaciji pored svojih ljubimaca slušajući nežni žubor vode. Neki Rakovi vole i mačke, ali mirno i prefinjeno krzno.

LAV

horoskop, lav
foto: Profimedia

Da mogu, Lavovi bi kući doveli čitav zoološki vrt. Njihov ljubimac mora biti senzacionalan, elegantan i blistav.

Oni bi rado ugostili divlju životinju, poput lava ili leoparda. Ali kako je teško, često biraju slične pse sa velikim grivama, ali nerado čiste svoj dom od dlake. Za to unajmite nekoga da počisti.

DEVICA

horoskop, devica
foto: Profimedia

Device su znak koji voli skoro sve životinje i gaji osećanja prema njima. Zato će im pružiti pravu brigu. Biće pasa, mačaka, ptica, hrčaka i insekata.

Neke Device će rado imati terarijum i analizirati kretanje svojih buba. Domovi njihovih ljubimaca su uvek prilično uredni. Čak i previše.

VAGA

horoskop, vaga
foto: Profimedia

Vage su estete, pa njihov ljubimac mora da ispunjava kriterijume lepote. Bele pudlice ili snežno beli psi, fensi mačke, beli golubovi.

Sve što je prozračno i što može da učini život lepšim, Vaga će rado prihvatiti. Dom njihovog ljubimca biće okružen cvećem, po mogućstvu ružama.

ŠKORPIJA

skorpija, horoskop
foto: Profimedia

Što podlije i opasnije, to bolje. Što provokativnije, to slađe. Gmizavci, zmije i slična klizava stvorenja koja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim njihov su omiljeni izbor.

Ako to ne mogu, izabraće životinje tamne boje, poput dobermana ili nečeg što škripi i buči i danju i noću. Ako je tiho, životinja mora bar da zareža.

STRELAC

Mesec u Strelcu, Strelac, Mesec
foto: Shutterstock

Ako mogu, Strelci će radije izabrati konja jer je to za njih idealna životinja, identična prirodi Strelca.

Ako ne budu u stanju da ostvare svoj "konjski" san, zadovoljiće se obučenom pticom, poput goluba ili sokola, koja će leteti kako žele, dok Strijealcu neće biti problem da se brine o tome kada putuje sam. .

JARAC

jarac, horoskop
foto: Profimedia

Jarac bi više voleo da ima životinju koja je kvalitetna i korisna. Kao koza koja je mudra (kao Jarac) i pritom daje zdravo mleko.

Ako nisu u mogućnosti da imaju tako nešto, izabraće nešto za atmosferu života u svom domu, poput papagaja Tigrisa u malom kavezu ili malih kornjača u običnoj posudi.

VODOLIJA

horoskop, vodolija
foto: Profimedia

Ovde se zna – važno je biti drugačiji od svih ostalih. Što luđe to bolje. I što je još neobičnije. Zato će najčešće poželeti majmuna, bilo velikog, srednjeg ili malog.

Biće srećni da komuniciraju sa njim i vide ga kao pravog prijatelja. Biće to prava srećna porodica u kojoj su svi jednaki.

RIBA

Horoskop, Ribe
foto: Profimedia

Ribe najviše vole ribu. Uzimaju se u obzir sve vrste akvarijuma. Važno je i da su bogato ukrašene, raznim bojama ili svetlucavim ukrasima kao što su perle, ali takve da ne mogu da naškode nijednoj ribi.

Ribe će rado zaviriti u svoje akvarijume, maštajući o drugačijem svetu od onog u kome žive.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track