JAPANCI IMAJU TRIK ZA RASHLAĐIVANJE KOJI PROVERENO RADI I NA 40 STEPENI: Ovako bez muke podnose TROPSKE VRUĆINE na ulici
Foto: Spyros BAKALIS / AFP / Profimedia

KORISNO

JAPANCI IMAJU TRIK ZA RASHLAĐIVANJE KOJI PROVERENO RADI I NA 40 STEPENI: Ovako bez muke podnose TROPSKE VRUĆINE na ulici

Zanimljivosti -

Prosečna temperatura vazduha u Japanu leti doseže 27 stepeni. Najtopliji mesec je avgust, ali toplo je i u julu. Pritom je teško uočiti da se bilo koji stanovnik Japana teško nosi s vrućinama. U Zemlji izlazećeg sunca znaju kako da se bore s visokim temperaturama.

Osim što jedu laganu hranu, piju dosta tečnosti i nose odeću od laganih, prirodnih materijala svetlih boja, Japanci uvek nose suncobrane. Uz to, imaju i još jedan provereni trik koji deluje čak i na +40 stepeni.

Španija, Vrućina
foto: Edu Botella / ContactoPhoto / Profimedia

Ispostavilo se da običan svetli šal i te kako može da pomogne u rashlađivanju. Japanci ga prvo natope u hladnu vodu, pa ga vežu oko vrata.

Naime, vrat je refleksogena zona. U njemu su koncentrisane velike krvne arterije, a mokar šal donosi olakšanje od vrućina. Da metoda zaista deluje, potvrđuje i činjenica da se u nekim prodavnicama danas mogu kupiti šalovi s učinkom hlađenja.

Osim navedenog, važno je izbegavati boravak na suncu između 10 i 17 sati, ne konzumirati alkohol i napitke s previše kofeina i šećera i tuširati se mlakom vodom.

(Kurir.rs/ Index.hr/ L. S.)

Bonus video:

02:40

POGREŠNO KORIŠĆENJE KLIMA UREĐAJA IZAZIVA BOLESTI I INFEKCIJE! Stručnjaci savetuju na koji načn upotrenljavati rashladne uređaje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track