Najnovije vesti

ČAK 70 POSTO ŽENA RIZIKUJE DA DOBIJE POLNU BOLEST: Nećete verovati šta je najveći problem!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNA ČINJENICA

ČAK 70 POSTO ŽENA RIZIKUJE DA DOBIJE POLNU BOLEST: Nećete verovati šta je najveći problem!

Zdravlje

Čak 70 odsto žena radi istu stvar tokom seksualnih odnosa zbog koje rizikuju od dobijanja polnih bolesti, a istraživanje je obuhvatilo hiljadu žena od 24. do 35. godine.

Pokazalo se da trećina ispitanica nikad nije bila na testiranju za seksualno prenosive bolesti, a više od trećine je izjavilo da su u poslednjih mesec dana imale seks bez kondoma. Čak 67 odsto žena koje nisu koristile kondome u poslednjih mesec dana izjavilo je da misli da nije u opasnosti od seksualno prenosivih bolesti, iako je institut "Kirbi" potvrdio rast obolevanja od polnih bolesti u Australiji, gde je i sprovedeno istraživanje.

foto: Profimedia

Broj obolelih od gonoreje porastao je za 63 odsto u poslednjih pet godina, a povećava se i broj obolelih od sifilisa. Najviše brine činjenica da su kao glavni razlog zbog kog ne kupuju kondome žene navele strah od osude i nelagodnost.

foto: Profimedia

"Najveći problem je što je ljudima neprijatno da pričaju o seksualnom zdravlju, a to ih sprečava da brinu o svom zdravlju", zaključio je profesor Martin Holt.

Kurir.rs/ABC, Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...