Najnovije vesti

DA LI ORASI SPREČAVAJU POJAVU KARCINOMA: Ovo voće je neverovatan lek protiv teških oboljenja
Foto: Shutterstock

Svakog dana pojedite 7 komada

DA LI ORASI SPREČAVAJU POJAVU KARCINOMA: Ovo voće je neverovatan lek protiv teških oboljenja

Zdravlje

Orasi su voće koje je bogato omega 3 masnim kiselinama i sadrži visok nivo antioksidanata, što ga čini vodećom namirnicom u svetu zdrave hrane, piše Lovesensa.

 

Bogati su zdravim mastima, odnosno zdravim kalorijama, pa se naročito preporučuju kao hranljiva grickalica tokom dijete.

 

Orasi sadrže minerale poput bakra, folnu kiselinu, fosfor, mangan, kao i vitamine B6 i vitamin E.Stručnjaci ističu da orasi u svom sastavu imaju odeđene materije koje se pokazuju kao uspešne u prevenciji karcinoma, razvoja tumora i pojavi malignih ćelija. Orasi sadrže nekoliko biokativnih komponenti koje imaju antikancerogeno dejstvo: fitosteroli, gama - Tokoferol, omega 3 masne kiseline, elaginska kiselina, moćne antioksidante polifenole.

 

Istraživanja su pokazala da konzumiranje oraha smanjuje rizik od raka prostate i creva. Međutim, ove studije su vršene na životinjama i dokazano je da u njihovom organizmu konzumiranje oraha sprečava nastanak i razvoj tumora na dojci, prostati, crevima i bubrezima.Naučnici još uvek nisu ispitali da li orasi imaju ovakav uticaj na ljudsko telo, ali pojedini dokazi pokazuju da je sastav oraha dobra kombinacija komponenti za sprečavanje malignih oboljenja. Nauka je dokazala da su orasi dobri i za zdravlje srca, krvnih sudova i zdravlje mozga, odnosno smanjuje rizik od Alchajmerove bolesti. Preporučuje se da svakog dana umesto nezdravih grickalica pojedete 7 oraha za dugovečan i zdrav život.

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

KAKO OČISTITI CREVA OD OTROVA I SPREČITI OBOLJENJE - OVAJ NAPITAK JE PRAVO ČUDO

 

3 MOĆNE NAMIRNICE KOJE SMANJUJU VISOK PRITISAK - UVEK TREBA DA IH IMATE U KUĆI

 

IDEALAN RECEPT ZA MRŠAVLJENJE - OVU KAŠU NAPRAVITE ZA DORUČAK

 

 

Kurir.rs/Lovesensa/Shutterstock

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...