KONOBAR JE NA OVAJ NAČIN POBEDIO RAK! Postao sam vegetarijanac, a ubrzo i zdrav: Saznao je da šećeri i prerađena hrana potiču RAST I ŠIRENJE TUMORA! EVO ŠTA JE RADIO!
Foto: Printscreen

uspeo

KONOBAR JE NA OVAJ NAČIN POBEDIO RAK! Postao sam vegetarijanac, a ubrzo i zdrav: Saznao je da šećeri i prerađena hrana potiču RAST I ŠIRENJE TUMORA! EVO ŠTA JE RADIO!

Život -

Rob je konobar iz Las Vegasa, a on je svoju bolest uspeo da izleči promenom načina ishrane. Supruga Amanda mu je dosta pomogla u tome. Naime, ona je vegetarijanka, a pored nje, i Rob je počeo na taj način da se hrani. Ubrzo, on je postao i vegan, a svi simptomi karcinoma su nestali.

Kada su Robu Moberiju u julu 2012. godine lekari saopštili da ima rak debelog creva, koji se počeo širiti na limfne čvorove i jetru, čitav svet mu se okrenuo naglavačke.

Ovaj 43-godišnji konobar iz Las Vegasa doživeo je još jedan šok kada je saznao da će mu morati biti ugrađena i kolostomska vrećica, nakon i hemioterapije i terapija zračenjem.

Već nakon prvog kruga terapije Rob je bio potpuno iscrpljen i trebala mu je pauza od nekoliko dana kako bi očistio telo od toksina pre nego šro krene sa novim tretmanima zračenja. U novembru 2012. godine započeo je sa vegeterijanskom prehranom, u čemu mu je uveliko pomogla supruga Amanda (39), koja je već godinama predani vegeterijanac.

Konobar je uvek vodio zdrav način života, bio je sportista, a u svoj organizam unosio hranu bogatu proteinima. Zato je i bio u neverici kada je čuo svoju dijagnozu.

Naime, telo mu je punih godinu dana slalo signale da nešto nije u redu, poput naduvenosti i krvi u stiloci, ali on je sve pripisivao nečemu pokvarenom što je pojeo. S obzirom da nije imao zdravstveno osiguranje, Rob je odlučio da ignoriše ove simptome i nastavi sa svakodnevnim životom kao da se ništa ne dešava.

A onda je zbog iznenadnog bola u stomaku hitno hospitalizovan zbog oštrog bola u stomaku.

"Bol je bio užasan. Hitno sam primljen na pregled i tada sam otkrio da se rak počeo nezaustavljivo širiti. Čvrsto sam odlučio da ću se boriti protiv bolesti, makar me kemoterapija i radijacija poslala u grob", rekao je Rob Moberi.

U to vrijeme, Rob koji se iz Los Angelesa preselio u Las Vegas započeo je vezu sa svojom sadašnjom ženom Amandom, koja je zajedno s njim radila kao konobarica.

Doktori su mu prognozirali 8% šanse da preživi, a Amanda ga u tako teškom momentu nije napsutila.

"Međutim, Amanda je ostala uz mene. Mogla je da me napusti, ali ona je odlučila da ostane. Tada sam znao da je njena ljubav stvarna i da je ona žena mog života", prisetio se nesrećni čovek koji je tada rešio da pređe na vegeterijanstvo, poput njegove devojke.

Rob je svoje vegansko putovanje započeo sa proučavanjem alternativnih metoda koje je mogao isprobati, a posetio je i centar za alternativno lečenje u Tijuani u Meksiku, koji je veoma popularan među Amerikancima koji su bolovali od raka debelog creva. Međutim, cena tretmana u ovom centru često odbijaju pacijente koji nemaju doovljno novca za lekove.

"Umesto boravka u Tijuani, odlučio sam da se pozabavitm njihovim programom za detoksikaciju i vidim da li bih bio u stanju da takvu terapiju isprobam kod kuće. Ta terapija je uključivala izbacivanja kiselih namirnica i šećera iz ishrane, uključujući i crveno meso i mlečne proizvode. Kada sam se 2013. godine vratio na rutinsko CT skeniranje, sve se promenilo. Rak se smanjio za 80% i bio je u stanju remisije. Kada su me doktori upitali da li želim da nastavim sa hemioterapijom, odbio sam. Vratio sam se kući i zajedno sa ženom nastavio sa vegeterijanskom ishranom", ispričao je on.

Danas, Rob i Amanda su ponosni roditelji jednogodišnjih blizanaca. Rob se nada da će njegova priča inspirisati i druge pacijente da ne gube nadu i da trebaju znati da uvek ima leka.

Kurir.rs, Aura Redakcija / Foto: Printscreen Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track