OBAVEZNO PREDUZMITE NEŠTO: Zbog čega RAVNI TABANI mogu da budu tako OPASNI?
Foto: Promo

OBAVEZNO PREDUZMITE NEŠTO: Zbog čega RAVNI TABANI mogu da budu tako OPASNI?

Život -

Ravna stopala deluju na prvi pogled kao beznačajan problem. Ali ako se ne leče, ona mogu za posledice da imaju ozbiljne bolove ne samo u nogama, već i mnogo šire, a to može značajno da omete normalno funkcionisanje i da, kako odrasle tako i decu, učine razdražljivim.

Odakle ravni tabani kod dece, a odakle kod odraslih u kasnijem dobu?

Kod dece se pravilan luk stopala razvija do 10. godine života. Čim se primeti da se svod ne podiže iz godine u godinu, treba reagovati i „naterati“ stopalo da se formira pravilno. Jer deca se često rađaju sa slabim ligamentima stopala, što može biti i genetski. Ravna stopala kod odraslih takođe mogu biti posledica urođene slabosti vezivnog tkiva, stečena slabost mišića stopala ili posledica povreda i oboljenja stopala.

Ako se ravna stopala ne leče, ona mogu dovesti do najrazličitijih problema, a oni nisu uopšte bezazleni i bolovi koji iz njih proističu mogu značajno da utiču na psihu, pa samim tim i na zdravlje organizma generalno.

foto: Promo

Ortopedi preporučuju da se u slučaju ravnih tabana redovno rade vežbe (na internetu možete pronači brojne koje ne zahtevaju ni mnogo vremena ni mnogo energije), ali takođe predlažu i nošenje uložaka u obući. Međutim, sa ulošcima postoji gomila „caka“:

  • Većina uložaka za ravne tabane, bilo za decu bilo za odrasle, ima visoku cenu. Međutim, visoka cena ne garantuje uvek kvalitet i pomoć. Pritom, odlasci radi „ostavljanja otisaka“ sa decom često nisu prijatni iako su bezbolni.
  • Kada ih platite mnogo, očekujete i da dugo traju. Međutim, ako ste stalno u pokretu i ako vam se noge mnogo znoje, ulošci jednostavno neće moći da traju onoliko koliko ste zamislili da hoće i onda ćete ponovo morati po nove.
  • Ljudi uglavnom brzo odustanu od uložaka, jer često smetaju, veliki su, teški, glomazni. Najčešće odustaju deca koja nemaju svest o tome koliko im oni pomažu. Njima je uglavnom nošenje istih neugodno i zamarajuće.
  • Svi klasični ulošci predviđeni su za nošenje u obući, a nekada je potrebna i „podrška“ dok po kući hodate u čarapama ili kućnim papučama.

A jeste li čuli za

foto: Promo

Oni su nešto novo na našem tržištu EASY STEP jastučići su ulošci specijalno napravljeni za ravna stopala – oni prekrivaju samo spušteni deo noge, ne dozvoljavaju mu da „pada“ i podižu ga u položaj u kom treba da stoji. Fiksirani su za stopala lastišem koji ide preko risa, pa mogu da se nose ne samo u obući, već i van nje.

foto: Promo

S obzirom da prelaze samo preko spuštenog dela stopala, veličina je univerzalna i mogu da ih nose i deca i odrasli. Mogu da se nose u bilo kojoj obući, čak i zatvorenoj, a mogu da se nose i van nje. Ni malo ne smetaju prilikom hodanja. Šta više, čine kretanje prijatnim, bezbolnim.

VELIKA AKCIJA: danas ih možete kupiti po akcijskoj ceni od samo 540 din (1 par) pozivom na broj 011/6 888 999 ili poručivanjem online OVDE!

foto: Promo

(Promo - Tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track