JAPANCI VERUJU DA JE LOŠE VARENJE UZROK MNOGIH BOLESTI: Leče ga na najednostavniji način!
Foto: Shutterstock

JAPANCI VERUJU DA JE LOŠE VARENJE UZROK MNOGIH BOLESTI: Leče ga na najednostavniji način!

Život -

Kada govorimo o dugom i zdravom životu, Japanci su dugi niz godina na prvom mestu, sa kojeg teško da ih ikada iko "skinuti".

Svoju dugovečnost i zdravlje duguju pretežno navikama vezanim za njihovu kulturu koje se tiču ishrane i načina života, ali i prihvatanju navika i principa iz drugih kultura koje doprinose njihovom zdravlju.

Jedna od tih jeste Ajurveda, tradicionalna indijska medicina, koji im je pomogla da reše problem za koji veruju da je glavni okidač mnogih bolestima.

Naime, Japanci veruju da je loše varenje jedan od najvećih i najčešćih uzročnika bolesti od kojih ljudi danas najčešće pate, a Ajurveda im je ponudila potpuno prirodan, jeftin, a veoma efikasan lek - ispijanje tople vode.

Ajurveda za toplu vodu kaže da ima tri najveće prednosti:

- Otklanja umor;

- Poboljšava izgled kože;

- Sprečava i olakšava postojeće probleme sa varenjem;

- Doprinosi mršavljenju.

foto: Shutterstock

Veruje se da topla voda za lečenje probavnih problema ima najbolji efekat kada se pije nakon buđenja na prazan stomak, a izuzetno je delotvorna protiv nadutosti, osećaja nelagode u stomaku i za redovnu stolicu. Kada se creva redovno prazne i čiste, otrovi se ne zadržavaju, već se redovno izbacuju i to je ono zbog čega se Japanci koncentrišu na toplu vodu kao najbolju prevenciju protiv različitih bolesti.

Japanci praktikuju ispijanje tople vode i tokom ostatka dana, i to pre obroka. Ova navika smanjuje apetit, pa je možda to ono što im pomaže da održavaju idealnu telesnu težinu.

Sada znamo - da bismo bili zdravi i dugovečni kao Japanci, potrebna nam je samo topla voda, a da biste izvukli najbolje iz nje, preporučuje se da je pijete zagrejanu na 27-37 stepeni.

Najidealniji izbor jeste da pronađete flaširanu mineralnu vodu koja prirodno izvire na temperaturi od 27 stepeni, jer nije svaka voda dobra kada se zagreje. Pritom ćete izbeći unošenje kamenca i hlora koji su često prisutni u vodi sa česme, a telu ćete podariti važne mirerale koje ovakva voda prirodno sadrži u sebi.

(Promo - tekst / Foto:Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track