Najnovije vesti

OVI ORGANI SU GLAVNI FILTER VAŠEG TELA - ČUVAJTE IH: Kako da ih očistite od peska i štetnih toksina
Foto: Shutterstock

Bubrezi

OVI ORGANI SU GLAVNI FILTER VAŠEG TELA - ČUVAJTE IH: Kako da ih očistite od peska i štetnih toksina

Zdravlje

Bubrezi su na samom vrhu liste kad su pitanju najvažniji organi za čišćenje organizma. Oni održavaju balans tečnosti u telu, regulišu i filtriraju minerale iz krvi i proizvode hormone koji pomažu u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca, obezbeđuju zdravlje kostiju

Takođe, bubrezi filtriraju materije iz hrane, lekova, ali i otpad koji mora da se izbaci iz tela kroz urin. Zato bubrege slobodno možemo da nazovemo glavnim filterom u telu, bez kojeg organizam ne može da funkcioniše kako treba.

Baš zato moramo da ih čuvamo i redovno čistimo jer se vremenom na njima nakupljaju naslage toksina, soli, kamenca iz vode sa česme koji stvara pesak, zbog čega ne mogu da rade punim kapacitetom. Najbolji lek za čišćenje bubrega jeste i najjednostavniji - čista voda na njih deluje poput melema koji ih ispira i otpad šalje napolje kroz mokraću.

Kakvu vodu treba piti

Svetski priznati stručnjaci savetuju da, ako čovek želi da bude zdrav i vitalan, treba da popije minimalno 1,5 litara tople vode svakog dana.

Voda sa česme često je puna kamenca i fluora, pa je flaširana voda mnogo bolji izbor, a ako je uz to i mineralna, ne samo da ćete pomoći bubrezima da ostanu zdravi već i svim ostalim organima.

I temperatura vode je važna

Najbolje je piti toplu mineralnu vodu zagrejanu na 27-37 stepeni. Najbolje je ako voda prirodno izvire topla i puni se neprerađena jer je takva najlekovitija.

foto: Printscreen

Foto: Shutterstock

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...