Najnovije vesti

SPREČAVA RAK, BOLEST ŠTITNE ŽLEZDE I RAZNE UPALE: Svakog dana jedite ovo voće i bićete otporni na bolest
Foto: Shutterstock

Čudesan prirodni lek

SPREČAVA RAK, BOLEST ŠTITNE ŽLEZDE I RAZNE UPALE: Svakog dana jedite ovo voće i bićete otporni na bolest

Zdravlje

Ukoliko ste odlučili da se hranite zdravo i promenite režim ishrane, onda u vašem jelovniku ne sme da nedostaje jedna superzdrava i bogata namirnica - brazilski orah, piše Lovesensa.

Poznato je da je brazilski orah odličan prirodni izvor selena, a sadrži i zdrave masti, proteine, vlakna, magnezijum, fosfor, mangan, bakar, cink, tiamin i vitamin E. Selen je važan mineral za funkcionisanje celog organizma, a njegov manjak slabi imunitet, postajemo podložni upalama i infekcijama, dolazi do neplodnosti, naglih promena raspoloženja i povećava se rizik za pojavu malignih oboljenja. Stručnjaci ističu da konzumiranjem dva indijska oraha dnevno obezbeđujemo telu dovoljnu dozu selena.

 

Zbog toga što je bogat selenom, brazilski orah je odličan za prevenciju i lečenje bolesti štitne žlezde. Brazilski orah sadrži antioksidanse, uključujuči selen, vitamin E, i fenole kao što su elaginska kiselina i galna kiselina. Zbog toga je ovaj orašasti plod odličan u sprečavanju opasnih upala u telu i čuva ćelije u organizmu od oštećenja. Takođe, brazilski orah je odličan za prevenciju kardiovaskularnih oboljenja, čuva memoriju i smanjuje rizik od Alchajmerove bolesti.

 

Količina brazilskog oraha treba da bude ograničena, jer preterano unošenje selena u organizam može biti toksično i opasno po zdravlje. Stručnjaci preporučuju dozu od 1 do 3 brazilska opraha dnevno. Takođe, osobe koje su alergične na određen orašaste plodove treba da se savetuju sa stručnjakom pre konzumiranja.

 

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

TAJNI TRIK ZA MRŠAVLJENJE - POTREBNA VAM JE SAMO 1 ČAŠA VODE

 

KAKO DA PRIVUČETE NOVAC I BOGATSTVO - OVU STVAR DRŽITE U KUĆI I SVE ĆE KRENUTI NA BOLJE

 

KOLAČ OD SAMO 4 SASTOJKA - NAPRAVITE BRZE BANANA KUGLICE (RECEPT)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...