MOGU DA SE OTKRIJU NA VREME: Opasne bolesti haraju Srbijom
Foto: Shutterstock

Budućnost MEDICINE - sve o bolestima srca

MOGU DA SE OTKRIJU NA VREME: Opasne bolesti haraju Srbijom

Život -

U osnovi svih oboljenja je poremećaj funkcije autonomnog nervnog sistema, tvrde najveća imena svetske medicine.

Svaka druga osoba u Srbiji umire od posledica bolesti srca i krvnih sudova, u vrhu smo liste evropskih zemalja po broju stradalih od maligniteta, sve je veći broj pacijenata koje gubimo zbog tegoba izazvanih autoimunim oboljenjima.

Uzroke tragičnih sudbina malo ko povezuje, a to je suština i problem medicine - imamo eksperte za sve delove tela, od drveta oni često ne vide šumu.

Pojava kancera

U osnovi svih bolesti je poremećaj funkcije autonomnog nervnog sistema, tvrde najveća imena svetske medicine; okidač najtežih oboljenja su akutne i hronične infekcije. Doktori uglavnom jure bakterije po našem organizmu, kada ih ne nađu, ne traže dalje, iako su virusi glavni jurišnici na naše zdravlje! Epštajn-Bar virus, varičela zoster, herpes, citomegalovirus, ali i hlamidije, mikroplazme i borelije rađaju zlo napadajući prvo naš nervni sistem. Simpatički deo nervnog sistema diže pritisak i puls, ako je dominantan, onda osoba ima predispozicije za visok pritisak, infarkt, šlog... Kada je parasimpatički deo jači, javljaju se niži pritisak, krize svesti, autoimune bolesti. I pojava kancera je češća kod ovih osoba.

I sve to može da se otkrije na vreme!

Matematička analiza

Svako od nas je naštelovan na određenu frekvenciju, pa je individualizovan pristup pacijentu, uz more analiza i pregleda, ono što je preko potrebno. Zato, recimo, neurokardiologija kombinuje znanja kardiologa, neurologa, biologa, genetičara, fiziologa, psihologa, matematičara, fizičara... Matematičkom analizom bioloških signala možemo da saznamo šta se dešava u našem telu. To je dobitak i za pacijente, koji manje lutaju, i za društvo u celini. Srbija uspešno kreće ovim putem.

Simpozijum u Beogradu

DOLAZI 135 NAJVEĆIH STRUČNJAKA

Kongres ICE 2019 prvi put u Beogradu na jednom mestu okuplja svetski poznate stručnjake iz svih oblasti kardiologije, elektrokardiologije, holter monitoringa i neinvazivne kardiologije.

Najpoznatiji svetski eksperti upoznaće srpsku javnost sa svim novinama koje su ključne u dijagnostikovanju i lečenju u planetarnim okvirima. Ovo je izuzetna prilika za učenje, upoznavanje i povezivanje s onima koji su vanserijski stručnjaci - naučnim programom obuhvatiće najatraktivnije teme iz oblasti kardiologije, neurokardiologije i drugih srodnih disciplina.

Simpozijum u beogradskom hotelu „Kraun plaza“ ima već karakter istorijskog - organizuje se uz učešće 135 predavača iz preko 40 zemalja, od kojih su 95 pozvani predavači iz 27 zemalja i 55 stranih predavača. Kurir vas ekskluzivno upoznaje sa najboljima među njima!

Kurir.rs/Branka Mitrović/Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track