Zašto je dobro popiti šolju tople vode nakon jela
Foto: Stock

Savet Sačekajte pola sata posle obroka

Zašto je dobro popiti šolju tople vode nakon jela

Život -

>Čista, prirodna voda ne sadrži kalorije i snabdeva organizam najvažnijim mineralnim materijama. A često pitanje je da li je zdravije piti je toplu, ili hladnu?

Budući da organizam mora da utroši energiju kako bi prilagodio temperaturu tečnosti temperaturi tela, bolje je da bude približne telesne temperature, dakle oko 36 stepeni. Svakoj ćeliji našeg tela treba voda i to topla. Mnogo je razloga, koji u prilog idu konzumaciji tople vode:

1. Podstiče metabolizam

Pola sata nakon obroka, ali i ujutru pre jela šoljica vruće vode podstiče varenje i rešava probleme s nadutošću i bolnim nakupljanjem gasova.

2. Izbacuje toksina iz organizma

Redovno ispijanje tople vode pojačava cirkulaciju, znojenje i izbacivanje toksina iz tela, čime se rasterećuje rad jetre i bubrega. Takođe oslobađa toksine iz organizma, a nakon jela masne hrane direktno razgrađuje masti.

3. Kalorije nestaju

Ako popijete šoljicu vruće vode sat vremena nakon obroka, ubrzaćete metabolizam i podstaći sagorevanje kalorija.

4. Ublažava menstrualne bolove

Topla voda opušta mišiće, pa se njeno ispijanje preporučuje kao odlično rešenje za suzbijanje menstrualnih grčeva.

5. Smanjuje infekcije

Ispijanje vruće vode nakon jela pomaže kod mokraćnih infekcija, smanjuje gorušicu i reguliše krvni pritisak.

6. Pomaže kod astme

Redovna konzumacija vruće vode pomaže kod astme i štucavice, a daće vam i dodatnu snagu kad patite od prehlade ili kašlja.

Većina ljudi u okviru svojih svakodnevnih navika, konzumira flaširanu vodu, ali prilikom potrebe za toplom vodom ili toplih napitaka, odlučuju se za podgrevanje vode iz česme, smatrajući da se flaširana voda ne može zagrevati. E, tu prave grešku. Pojedine vode na samom izvorištu izviru tople, takve se i pune, potpuno neprerađene. Jedna od njih je upravo VODAVODA. Njena prirodna temperature je 27 Celzijusovih stepeni I iz tog razloga potrošačima savetujemo da VODAVODA piju toplu, u njenom prirodnom stanju, jer tada je i najdelotvornija prirodno čista, neprerađena sa lekovitim svojstvima idealna za svakog čoveka, dete, porodicu.

VODAVODA je prirodno filtritana kroz slojeve krečnjaka i izvire sa dubine od 605 metara, potpuno bistra i biološki čista. Zahvaljujući dobro izbalansiranom sastavu, predstavlja savršeno jedinstvo minerala i soli i idealna je voda za svakodnevno korišćenje. Tehnologija za sada nije toliko napredovala, da od izvorišta do krajnjeg potrošača voda može da se zadrži svoju prirodnu temperaturu, ali zarad svog zdravlja zagrejte je I toplu je konzumirajte.

To je prva i neophodna promena koju treba da napravimo u cilju poboljšanja zdravlja celog organizma, a VODAVODA je idealna za takvu vrstu primene.

(Promo - tekst )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track