Najnovije vesti

MUŠKARCI ĆE PITI PILULE ZA KONTRACEPCIJU? Ako ovo UPALI obradovaće sve žene, a evo i zašto!
Foto: Profimedia

istraživanja u toku

MUŠKARCI ĆE PITI PILULE ZA KONTRACEPCIJU? Ako ovo UPALI obradovaće sve žene, a evo i zašto!

Zdravlje

Naučnici sa Univerziteta Vašington pratili su efekte kontraceptivne pilule za muškarce mesec dana kod 40 ispitanika. Oni koji su uzimali pilule primetili su smanjene količine hormona što je ukazivalo na to da se i njihova sperma smanjila.

Muškarci su primetili blage neželjene simptome kao što su umor, akne i glavobolja. Petorica su primetili smanjenu želju za seksom, dok su dvojica prijavila probleme sa erektilnom disfunkcijom. Kako nijedan muškarac nije tražio da se zaustavi istraživanje, pilule su prošle test.

foto: Profimedia

"Muškarci su veoma ograničeni kada je u pitanju reverzibilna kontracepcija. Kada pitamo muškarce da li bi uzimali kontraceptivne pilule, 50 odsto njih nema ništa protiv. Kada pitate njihove partnerke procenat je još i veći", rekla je Kristina Vang na godišnjoj konferenciji endokrinologa u Nju Orleansu.

Pilulu treba još ispitivati pre nego se ona nađe u slobodnoj prodaji. Mora da se sprovede istraživanje u trajanju tri i više meseca kako bi se istražilo kako pilula na duge staze utiče na proizvodnju sperme.

foto: Profimedia

Kurir.rs/dailystar.co.uk/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...