ZELENA TERAPIJA NAJBOLJE IZOŠTRAVA VID: Saznajte kako PRIRODA ČUVA vaše ZDRAVLJE!
Foto: Profimedia

boravite u prirodi što duže

ZELENA TERAPIJA NAJBOLJE IZOŠTRAVA VID: Saznajte kako PRIRODA ČUVA vaše ZDRAVLJE!

Život -

Boravak u prirodi pozitivno utiče na celokupno zdravlje. Takozvana "zelena terapija" posebno se preporučuje u današnje vreme. Ljudi uglavnom rade u zatvorenom prostoru ispred kompjutera. Boravak u prirodi može pomoći ako imate probleme sa vidom koji nastaju usled prekomernog gledanja u ekran. Navodimo vam još neke prednosti "zelene terapije".

foto: Profimedia

Vreme koje provodite u prirodi može vas sačuvati od takozvanog "kompjuterskog" vida. U pitanju je problem s očima koji nastaje usled prekomernog gledanja u ekrane elektornskih uređaja. Glavni simptomi su zamagljen vid, dvostruke slike, crvene i suve oči i iritacije.

Tokom dugotrajnog sedenja ispred kompjutera i ekrana drugih elektornskih uređaja često se javljaju glavobolje, bolovi u vratu i leđima. Boravak u prirodi može sprečiti i ublažiti sve ove simptome.

foto: Profimedia

Bolje ćete spavati ako šetate zelenim predelima i udišete čist vazduh. Osobe koje provode mnogo vremena u zatvorenom prostoru mogu da poremete svoj unutrašnji biološki sat i da zbog toga loše spavaju.

Priroda izuzetno dobro deluje na mentalno zdravlje. Jedno istraživanje je pokazalo da boravak u prirodi smanjuje depresiju kod čak 71 odsto ispitanika. Zelena boja, mir koji u prirodi vlada i cvrkut ptica nas smiruje i oslobađa stresa. Samo 20 minuta dnevno na čistom vazduhu čini ljude otpornijim na mentalne probleme. Boravak u prirodi takođe podiže motivaciju i energiju.

foto: Profimedia

Kurir.rs/24sata.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track