Kada i kome se preporučuje laserska hirurgija prostate? Od sada i u Srbiji
Foto: Promo

Kada i kome se preporučuje laserska hirurgija prostate? Od sada i u Srbiji

Život -

Veliki broj muškaraca starijih od 50 godina svakodnevno se susreće sa urinarnim problemima. Kada je uzrok tome uvećana prostata, laserska hirurgija predstavlja izvrsnu alternativu za tradicionalnu operaciju.

foto: Promo

Kada je potrebno informisati se o laserskoj hirurgiji prostate?

  • Postavljena vam je dijagnoza "benigna hiperplazija prostate".
  • Lekovi koje ste do nedavno koristili više nisu od pomoći, mokrenje je otežano, a mlaz postaje sve slabiji i prelazi u kapanje.
  • Imate hronično ili akutno zadržavanje mokraće.
  • Ustajete više od dva puta u toku noći.
  • Ustručavate se izlaska iz kuće ukoliko na putu nemate pristup toaletu.
  • Imate postavljen kateter.

Šta možete da očekujete? Laserska operacija prostate je najbezbolnija metoda kojom se, bez krvarenja, vrši isparavanje prostate, a muškarac vraća intenzitet urinarnog mlaza koji je imao u mladosti. Tulijum (Thulium) laser 200 vati zauzima vodeće mesto među postojećim laserskim sistemima.

Zahvaljujući snazi ovog lasera, skraćuje se vreme trajanja operacije, pa je samim tim kraće i vreme provedeno u spinalnoj anesteziji. Takođe, Tulijum laser odlikuje i vrhunska preciznost – samo 0,2 mm prodiranja u tkivo. To znači da ne može doći do oštećenja okolnih tkiva, radi se isključivo u granicama prostate, milimetar po milimetar.

foto: Promo

Jednokratna laserska operacija rešava probleme s mokrenjem, bez obzira na to koje je veličine prostata i da li postoje prateće bolesti. Operacije izvodi međunarodni tim sa desetogodišnjim iskustvom. Tulijum je odlično rešenje i za uklanjanje kamena iz mokraćnog sistema, tumora mokraćne bešike i strikture (suženja) uretre.

Kako funkcioniše? Fleksibilno lasersko vlakno dolazi do prostate kroz mokraćni kanal. Prostata se isparava, što znači da se ne koriste instrumenti za rezanje, pa samim tim ne postoji opasnost od gubitka krvi. Rezultat je impresivan – jak i neprekidan mlaz mokraće praćen osećajem potpune ispražnjenosti bešike. Muškarci koji imaju kateter trajno ga se oslobađaju.

LASER MED Beograd deo je LAZER MEDa koji pruža pacijentima usluge dijagnostike i lečenja u 3 filijale u Bugarskoj (Sofija, Varna i Stara Zagora) iz oblasti laserske hirurgije prostate. Na čelu LASER MED tima nalazi se naš poznati urolog akademik Jovan Hadži-Đokić, a operacijskim timom rukovodi dr Ilija Kalčev, spec. dr med., koji je izveo prvu lasersku operaciju prostate u Bugarskoj, poseduje preko 10 godina radnog iskustva i ima odbranjenu doktorsku disertaciju na temu Laserska hirurgija prostate.

U LASER MEDU PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE, koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumorski marker PSA.

tel. 011 7 357 357

mob. 069 5 357 357

www.lasermed.rs

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track