NISTE NI SVESNI KOLIKO MORE ČUVA VAŠE ZDRAVLJE! Ova oboljenja možete sprečiti, a evo koje simptome ćete UBLAŽITI!
Foto: Profimedia

Spojite lepo i korisno

NISTE NI SVESNI KOLIKO MORE ČUVA VAŠE ZDRAVLJE! Ova oboljenja možete sprečiti, a evo koje simptome ćete UBLAŽITI!

Život -

More veoma pozitivno utiče na vaše celokupno zdravstveno stanje. Stručnjaci su utvrdili da to nije samo zbog plivanja ili šetanja po pesku, već i zbog vazduha i umerenog izlaganja suncu.

foto: Profimedia

Naime, stručnjaci iz Britanskog udruženja dermatologa su istakli da je takođe delotvorno i sedenje na obali uz posmatranje talasa. Vazduh i miris mora oslobađaju dimetil-sulfid koji pozitivno deluje na disajne puteve. Bolje ćete spavati, jer se zbog obilja negativnih jona lakše apsorbuje kiseonik. Negativni joni se bore i protiv slobodnih radikala, uspostavljajući ravnotežu hormona sreće i zadovoljstva.

foto: Profimedia

Boravak na moru ublažava dermatitis, odnosno morska so i kalijum hlorid pospešuju zarastanje kože, povlačenje ekcema, a preporučuje se i kao lek za sinuse, alergije i prehlade. Zahvaljujući suncu organizam dobija neophodne količine vitamina D koji blagotvorno deluje na kosti, mišiće i imunitet. Upijanje sunčevih zraka je najbolji način za prevenciju nastanka osteoporoze i smanjenja nivoa šećera u krvi. Što je veći procenat vitamina D to je niži nivo glukoze. Umereno sunčanje je korisno i u prevenciji srčanih bolesti, a suzbija i procese koji štete pamćenju.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track