DIJETA DOBROG RASPOLOŽENJA: Možete da jedete sve, ali postoji JEDAN USLOV! Za 7 dana ćete SMRŠATI, ali i pobediti DEPRESIJU!
Foto: Profimedia

RAĐENA JE 25 GODINA

DIJETA DOBROG RASPOLOŽENJA: Možete da jedete sve, ali postoji JEDAN USLOV! Za 7 dana ćete SMRŠATI, ali i pobediti DEPRESIJU!

Život -

Dijetu "dobrog raspoloženja", osmislila je nutricionista dr Suzan Klajner, a rezultat je dvadesetpetogodišnjeg rada i istraživanja na području nutricionizma, fitnesa i zdravlja.

Njome hranite mozak i telo, usvajate nov stav prema životu i ishrani, dobijate više mentalne i fizičke energije, poboljšavaju vam se raspoloženje i umne sposobnosti. Uspeh ove dijete je u kombinovanju namirnica. U tri glavna obroka su namirnice koje pozitivno utiču na raspoloženje, a uz njih su i manji obroci koji će vam osigurati stalni nivo šećera u krvi i ukloniti osećaj gladi.

Nakon sedam dana pobedićete depresiju, a nakon mesec dana rešićete se kilograma. U ovoj dijeti jedino nema zabrana. Dakle, smete da jedete svu hranu, ali ne i preći limit od 1.250 kalorija i 55 grama masnoća dnevno.

foto: Profimedia

JELOVNIK ZA 2 DANA

DAN 1

Doručak - Slatki kornifleks:

- 50 grama kupina, 150 grama manga (iz konzerve), 1 čajna kašičica meda, 45 grama kornifleksa, 2 i po kašičice mleka ili jogurta. Na laganoj vatri zagrejte kupine, mango i med. Stavite u tanjir i dodajte kornifleks. Sve prelijte mlekom.

Međuobrok:

- 1 mini salama (130 kalorija), 5 keksa (107 kalorija).

Ručak - Testenina sa sosom (75 grama):

- 1 do 2 čena belog luka, 1 kašičica koncentrata od paradajza, 1 kašičica ulja, 1 paradajz narezan na kocke, 125 grama sosa za picu, 3 kašičice pavlake. Kuvajte testeninu prema uputima. Popržite kratko na kašičici ulja beli luk i kašičicu koncentrata. Dodajte paradajz, sos od paradajza i pavlake i kuvajte još pet minuta. Začinite i poslužite s testeninom. Možete ukrasiti bosiljkom.

Večera - Ćabata s piletinom:

- 1 ćabata, malo zelene salate, četvrtina paprike, 2 masline, 30 grama pilećih prsa. Prerežite ćabatu na pola i premažite tankim slojem maslaca. Narežite papriku i masline na tanke komade, te zajedno sa zelenom salatom i piletinom stavite u ćabatu.

foto: Profimedia

DAN 2

Doručak - Sendvič s jabukom:

- Četvrtina jabuke, 1 čajna kašičica hrena, 3 kašike namaza sa začinima, 1 parče integralnog hleba. Namažite namaz na hleb. Narežite jabuku i stavite na hleb s hrenom.

Međuobrok:

- 50 grama krekera

Ručak - Kotlet sa keljem:

- 250 grama kelja, 1 čajna kašičica luka narezanog na kockice, 1 čajna kašica ulja, 60 mililitara pavlake za kuvanje, 1 kotlet (150 grama), 200 grama kuvanog krompira. Narežite kelj na trake i prokuvajte u slanoj vodi 2 do 3 minuta, zatim iscedite. Popržite luk na ulju i dodajte kelj i pavlaku. Začinite i kuvajte 20 minuta. Kotlet začinite i pecite 3 do 4 minuta sa svake strane. Poslužite sa keljem i kuvanim krompirom.

Večera - Supa od paradajza:

250 mililitara vode, polovina vrećice instant supe od paradajza, 25 grama jabuke, 1 čajna kašičica seckanih badema, 60 grama svežeg sira. Kuvajte instant supu prema uputima iz vrećice. Isitnite jabuku i pomešajte s bademima i sirom. Poslužite uz supu.

Savet plus:

Obavezno pijte dvia litra vode ili nezaslađenog čaja dnevno. Počnite s mlečnim proizvodima u tri obroka dnevno, a šakom orašastih plodova držaćete nivo serotonina, hormona dobrog raspoloženja, vrlo visoko. Podnevni pad energije izbegnite uz šumsko voće i povrće bogato vlaknima.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Aura.ba, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track