SMANJUJE HOLESTEROL, TRIGLICERIDE I NIVO ŠEĆERA: Ova biljka čini čudo za ceo organizam!
Foto: Profimedia

Tajno oružje zdravlja

SMANJUJE HOLESTEROL, TRIGLICERIDE I NIVO ŠEĆERA: Ova biljka čini čudo za ceo organizam!

Život -

Artičoka je deo mnogih egzotičnih jela, osvaja svojim ukusom, alternativna medicina koristi je kao svoje tajno oružje. U medicinske svrhe se koristi svaki deo artičoke počev od korena preko lista, pa sve do cveta. Artičoka je izuzetno hranljiva biljka, koja sadrži gotovo sve što može od hranljivih i lekovitih materija. Odličan izvor folne kiseline, a sadrži vitamine C i K. Od minerala artičoka je bogata bakrom, magnezijumom i manganom, a sadrži i puno lekovite i hranljive materije.

Snižava holesterol, lipide i šećer, odmašćuje jetru, ubrzava metabolizam i pomaže u gubitku težine. Super moćna biljka sa velikim lekovitim svojstvima:

- Smanjuje visok holesterol i trigleceride

- Smanjuje nivo šećera u krvi

- Pomaže u gubitku kilograma

- Prirodni je lek za probleme sa žuči i žučnog kamena

- Odmašćuje jetru

- Pomaže varenje

- Smanjuje pritisak

Dokazani veliki uticaj listova artičoke ima svoj domen u gastrointestinalnom sistemu, poboljšanjem rada žuči. Žuč je izuzetno važna digestivna supstanca koju stvara jetra.

Izlučuje se u tanka creva, gde razlaže masti, vitamine i pojačava apsorpciju. Svaka smetnja ovom procesu izaziva nadimanje. Kada je rad žuči inhibiran, holesterol i toksini blokiraju jetru i imaju štetan uticaj na rad. Artičoka je upravo ono što je potrebno za detoksikaciju jetre. Kao što je već pomenuto, holesterol i toksini umeju da napadnu jetru zbog lošeg načina ishrane, stersa i brzog tempa života. Ali, artičoka kao antioksidant i detoks terapija uništava loš holesterol pre nego što se stvori. Dakle, flavonoidi artičoke infibiraju biosintezu holesterola. Uzimanjem specifičnog ekstrakta polako ali sigurno se smanjuje lipoproteinski holesterol male gustine (LDL), a visoko gusti u razdoblju od 6 do 12 nedelja tretmana.

foto: Promo

Artičoka sadrži hemijske supstance koje mogu da:

  • spreče mučninu i povraćanje

spreče grčeve i crevne gasove

smanje nivo holesterola

smanje sindrom iritacija debelog creva (IRB)

smanje probleme sa bubrezima

smanje zadržavanje tečnosti

spreče infekcije bešike

smanje probleme sa jetrom.

Sindrom iritacije debelog creva i artičoka…

Artičoka smanjuje bol i grčeve u stomaku, nadimanje, gasove i konstipaciju povezane sa IBS-om nakon 6 nedelja tretmana. Ljudi koji koriste ovaj ekstrakt takođe su potvrdili poboljšanje u kvalitetu života nakon dva meseca od tretmana.

Artičoku možete poručiti OVDE, po ceni od 750 rsd, za 50 kapsula, ili pozivom na broj telefona 011/4420-502 radnim danima.

* Još sjajnih preparata po pristupačnim cenama, možete OVDE pronaći.

( Promo tekst / Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track