Najnovije vesti

NAPITAK KOJI MOŽE DA SPASE ŽIVOT, A SPREMA SE ZA POLA MINUTA: Pomešajte SODU bikarbonu sa OVIM, leči i OPASNE bolesti!
Foto: Profimedia

SAVET

NAPITAK KOJI MOŽE DA SPASE ŽIVOT, A SPREMA SE ZA POLA MINUTA: Pomešajte SODU bikarbonu sa OVIM, leči i OPASNE bolesti!

Zdravlje

Svako domaćinstvo u kuhinji ima sodu bikarbonu, ali ne znaju svi da ona može da izleči i opasne bolesti.

 

Istraživanja dokazuju da ako pijete sodu bikarbonu, možete da olakšate tegobe i ublažite reumatoidni artritis. Dokazano je da soda bikarbona pozitivno utiče na smanjenje upala kod zglobova.

 

foto: Shutterstock

Pacijenti koji su pili sodu bikarbonu sa vodom nakon samo 2 nedelje imali su manje ćelija imunog sistema koje podstiču upalu, a više onih koje je umiruju.

 

Prema dokazima istraživanja, ovakvi procesi, odnosno prelazak iz upalnog u protivupalno stanje uz pomoć sode bikarbone, primećen je i u bubrezima, krvi i slezini. Dokazano je i da je vid terapije sa sodom bikarbonom potpuno bezbedan.

 

foto: Profimedia

Takođe, u ranijim istraživanjima je dokazano da soda bikarbona utiče na smanjenje kiseline u gastro traktu trudnice i tako smanjuju rizik od porođaja carskim rezom. Soda bikarbona ima i blagotvorno dejstvo kod pacijenata kojima je uvećana slezina i utiče na smanjenje upale u mnogim organima.

 

Ako se odlučite da probate terapiju sa sodom bikarbonom, onda svakog dana razmutite pola kašičice sode u čaši vode, odnosno 3 grama sode na 2 decilitra vode.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Lepaisrecna, Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...