Najnovije vesti

STUDENT (19) JE GODINAMA JEO SAMO ČIPS, POMFRIT I BELI HLEB: U 17. godini je OSLEPEO, a evo zašto je ovakva ishrana posebno OPASNA!
Foto: Profimedia

UŽAS

STUDENT (19) JE GODINAMA JEO SAMO ČIPS, POMFRIT I BELI HLEB: U 17. godini je OSLEPEO, a evo zašto je ovakva ishrana posebno OPASNA!

Zdravlje

Jedan devetnaestogodišnji student iz Bristola u Engleskoj, oslepeo je nakon što je godinama jeo samo čips, pomfrit i beli hleb. 

 

Posledica ovakve ishtane je nedostatak vitamina, koji je nažalost doveo do mnogo goreg ishoda. 

 

Inače, student je prvi put otišao kod doktora kada je imao 14 godina i to zbog umora koji je bio povezan s nedostatkom vitamina B12, a nakon srednje škole je počeo da jede samo čips, krompiriće i beli hleb. Nekada je jeo kobasice ili šinku, a priznao je i da nikada nije konzumirao voće i povrće. To je na kraju ostavilo posledice na njegovo zdravlje pa je sa 17 godina postao slep i odlučio da potraži pomoć.

 

foto: Profimedia

Neimenovanom studentu, koji je morao da odustane od studija na fakultetu za informacione tehnologije, nedostajalo je nekoliko ključnih vitamina, uključujući vitamin B12, bakar i vitamin D.

 

Adolescent godinama nije dobijao potrebne nutrijente. Njegov lekar kaže da ima trajno oštećenje vidnog živca i dobio je određene vitamine koje mora uzimati, a mora i paziti na ishranu i unositi dovoljno mesa, voća i povrća.

 

foto: Profimedia

Nutritivna optička neuropatija - dijagnoza koju ima mladić - može da se leči, ako se rano otkrije. Ukoliko se reaguje prekasno, pak, nervna vlakna u očnom živcu odumiru i oštećenje postaje trajno.

 

Ovakvi slučajevi srećom nisu česti, ali bi roditelji trebalo da budu svesni potencijalne štete koja može nastati previše probriljivom ishranom.

 

Kurir.rs/Daily mail/Foto: Profimedia

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...