Najnovije vesti

VEŽBANJE ĆE DA POBOLJŠA VAŠ SEK*UALNI ŽIVOT! 75 minuta nedeljno je dovoljno da pravite ČUDA U KREVETU, a razlog nije samo VEĆE SAMOPOUZDANJE
Foto: Profimedia

AKTIVIRAJTE SE

VEŽBANJE ĆE DA POBOLJŠA VAŠ SEK*UALNI ŽIVOT! 75 minuta nedeljno je dovoljno da pravite ČUDA U KREVETU, a razlog nije samo VEĆE SAMOPOUZDANJE

Zdravlje

To dovodi do većeg samopouzdanja i pomaže seksualnom životu tih ljudi, tvrde stručnjaci. Kod muškaraca, intenzivni treninzi mogu da povećaju lučenje hormona testosterona, čime raste seksualna želja i potreba za zadovoljstvom.

 

"Zdravi muškarci i žene imaju bolju seksualnu funkciju", rekla je doktorka Loren Streičer, direktorka Centra za seksualnu medicinu.

 

foto: Profimedia

Vežbe poput aerobika su posebno dobre za poboljšanje kardiovaskularne kondicije, koja podstiče protok krvi kroz celo telo, uključujući i područje genitalija.

 

"Sve što podržava kardiovaskularni sistem podržaće seksualni život muškarca ili žene. Što je zdraviji vaš protok krvi, to će vam biti bolje uzbuđenje", rekla je seksualna terapeutkinja Lora Berman.

 

Kod žena je protok krvi presudan, pojasnila je dt Berman, jer bolji protok krvi pomaže kod sekreta kod žena, kao i erekcije kod muškaraca.

 

foto: Profimedia

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuju najmanje 150 minuta treninga umerenog intenziteta ili 75 minuta energične aerobne aktivnosti svake nedelje. Brza šetnja ili lagani biciklizam dva su primera umerenih vežbi.

 

Intenzivnije bi bilo trčanje, brzi biciklizam ili učestvovanje u košarkaškoj, rukometnoj ili fudbalskoj utakmici, piše Klix.ba.

 

Nova studija, objavljena u avgustovskom izdanju Časopisa za seksualnu medicinu, sugeriše da intenzivnije vežbe mogu dodatno da poboljšaju seksualnu aktivnost, izdržljivost i želju kod aktivnih muškaraca i žena.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...