DOŽIVEO JE ŠOK KADA JE VIDEO SVOJU SLIKU NA KUTIJI CIGARETA: Sve je počelo dok je primao hemioterapiju, dali su mu da potpiše dokumenta, A ON NE ZNA DA ČITA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

TUGA

DOŽIVEO JE ŠOK KADA JE VIDEO SVOJU SLIKU NA KUTIJI CIGARETA: Sve je počelo dok je primao hemioterapiju, dali su mu da potpiše dokumenta, A ON NE ZNA DA ČITA (VIDEO)

Život -

Huvenal Bareto Rodrigez (74) bio je više nego iznenađen kada je kupio paklu cigareta i shvatio da gleda u svoje lice. Bez Huvenalove dozvole Ministarstvo zdravlja i Institut za preveciju kancera iskoristili su njegovu fotografiju i stavili je na kutiju cigareta.

Ovom 74-godišnjem Kolumbijcu je 2005. godine dijagnostikovan kancer pluća, a prilikom jednog tretmana hemioterapije prišle su mu medicinske sestre i zamolile ga da im dozvoli da ga fotografišu.

foto: Printscreen/Youtube

- Neke sestre su mi prišle i rekle da sam u odnosu na ostale pacijente ja bio najvoljniji da se slikam - priseća se Rodrigez sutuacije u kojoj je slika nastala, kao i da su ga te iste sestre kasnije zamolile da potpiše neke "medicinske papire". Pacijent je pristao, a budući da ne zna čita, nije bio svestan šta potpisuje.

Kolumbijac, koji tvrdi da je nepušač i da kancer pluća nije dobio zbog cigareta već virusa koji je napao njegovo telo, smatra da upotreba njegove fotografije u kampanji protiv pušenja stvara lošu sliku o njemu. U komšiluku ga svi zovu "čovek cigareta", što mu se nikako ne dopada.

Svoj slučaj izneo je pred Gradskim većem koje je presudilo da su Ministarstvo zdravlja i Institut za prevenciju kancera naneli štetu njegovom ugledu, kao i da su iskoristili činjenicu da Rodrigez ne zna da čita niti piše.

Takođe su naredili da se njegova slika ukloni sa kutije cigareta. Ipak, strae zalihe ovih paklica su još uvek u prodaji.

foto: Printscreen/Youtube

Kurir.rs/Telegraf/Foto:Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track