KOD PROMENA U MOKRENJU PROVERITE PROSTATU
Foto: Promo

KOD PROMENA U MOKRENJU PROVERITE PROSTATU

Život -

Dobro poznata činjenica je da se sa starenjem prostata uvećava. To je normalno, ali kod mnogih muškaraca izaziva ozbiljne poremećaje u mokrenju. Uzrok tome: uvećano tkivo prostate neosetno se useca u susedne organe - bešiku i mokraćni kanal, narušavajući njihovu funkciju.

Kada se useče u bešiku, ona ne može da skladišti normalnu količinu urina, već znatno manju. Upravo zato muškarac češće ide u toalet. I to ne samo u toku dana nego i noću. Ne spava dovoljno, boji se da dugo boravi van kuće, a ukoliko mu je potrebno, gleda da mu toalet bude u blizini. Zbog tih tegoba smanjuje unos tečnosti i time rizikuje dalje komplikacije – stvaranje kamenja u bešici.

Drugi problem nastaje kada prostata ne samo što se useče u bešiku već joj i zapuši otvor. Muškarac strada kako od čestih poziva na mokrenje, tako i od zadržavanja urina. Zadržavanje urina stvara dobru podlogu za razvoj infekcija. Često je neophodno plasiranje katetera što, bez sumnje, narušava kvalitet života. Osim toga, bešika se isteže i njena muskulatura popušta. S vremenom ona gubi svoju funkciju davanja signala za uriniranje i može da dođe do nevoljnog ispuštanja urina.

foto: Promo

Šta se dešava kada se uvećana prostata useče u mokraćni kanal? Od pritiska drastično se otežava mokrenje. Mlaz mokraće je tanak i slab ili se mokri u kapima. Boravak u toaletu je mučan i s vremenom sve duži.

Tulijum laser od 200 vati može da reši takve probleme za samo 1 dan. Pritom ne uzrokuje traume, gubitak krvi ili bol. Od sada i u Srbiji – na raspolaganju specijalistima LASER MEDa. Kako se to postiže?

• Tulijum poseduje najveću preciznost prodiranja - svega 0,2 mm, što ga čini najbezbednijim za okolna tkiva.

• Ne postoji rizik od gubitka krvi. Fleksibilno lasersko vlakno dopire do prostate kroz polni organ muškarca.

• Prostata se isparava samo uz pomoć energije lasera, ne koriste se instrumenti za rezanje.

• Impresivan rezultat - snažan i neprekidan mlaz urina sa osećajem potpuno ispražnjene bešike.

U LASER MEDu PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima, merenje rezidualnog urina, tumorski marker PSA.

tel. 011 7 357 357

mob. 069 5 357 357

www.lasermed.rs

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track